Entertainment

Duncan Laurence kreeg paniekaanval vlak voor songfestival-show

09 juli 2020 13:17
Duncan Laurence Beeld © ANP

Je zou denken dat Duncan Laurence na het winnen van het Eurovisiesongfestival in 2019 alles aan kan. Niets blijkt minder waar. De zanger was dit jaar zó zenuwachtig voor zijn optreden tijdens 'Europe Shine a Light' dat hij een paniekaanval kreeg, beweert 'Privé'.

Traditiegetrouw mag de songfestivalwinnaar van het jaar ervoor zijn nieuwe single promoten tijdens het Eurovisiesongfestival. Vanwege het coronavirus zag het liedjesfestijn er dit jaar iets anders uit, maar toch was er plek voor Duncan op het podium. De zanger stond op het punt om achter zijn piano te kruipen, toen hij een paniekaanval kreeg en het podium niet meer op kon, schrijft het blad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Douwe Bob denkt dat hij tijdens Songfestival 25 kilo woog

Bij het songfestival is het gebruikelijk om de repetities op te nemen, zodat deze in kunnen worden gestart als er iets mis gaat. Dit zou ook zijn gebeurd bij het optreden van Duncan. Kijkers in Europa zagen de zanger dus niet live, maar keken naar een opname van zijn repetitie.

Het management van de zanger bevestigt het verhaal van de paniekaanval aan Privé, maar het weekblad gaat nog een stapje verder. Duncan zou volgens insiders lijden aan faalangst, maar dit wordt door het management naar het rijk der fabelen verwezen.

Het management is verder niet bereikbaar voor commentaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cornald Maas maakt zich geen illusies over imago songfestival

RTL Boulevard sprak na afloop van Europe Shine a Light met de presentatoren. Zij kijken terug op een memorabele show.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore