Entertainment

Fans maken zich grote zorgen om 'bizar gedrag' Britney Spears

09 juli 2020 11:36 Aangepast: 09 juli 2020 14:27
Britney Spears Beeld © Getty Images

De gemoederen rond de gezondheid van Britney Spears (38) blijven hoog. De fans van de '...Baby One More Time'-zangeres maken zich al tijden zorgen om haar mentale gezondheid en zijn zelfs een campagne gestart om haar te bevrijden van haar conservator. Haar laatste Instagram-video wakkert de geruchten nog meer aan.

"Als je dit ziet en niet erkent dat ze zich raar gedraagt, kijk je niet goed genoeg"

Ooit was de zangeres het boegbeeld van onschuld, toen ze eind jaren 90 en begin 2000 hit na hit scoorde. Ze stak zelf een stokje voor dat imago met haar sexy 'I'm A Slave 4 U'-clip en ging op de rebelse toer, onder meer met een spontaan huwelijk dat na 55 uur ontbonden werd. In 2007 barstte de bom: na een publieke breakdown werd ze gedwongen opgenomen in een inrichting. Haar vader Jamie werd toen haar conservator en neemt sindsdien al haar beslissingen.

Britney's fans willen al tijden graag dat zij daar zelf weer toe gemachtigd wordt, maar maken zich de laatste tijd ook weer meer zorgen om haar mentale gesteldheid. En het zijn vooral haar Instagram-posts die die bezorgdheid aanwakkeren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britney Spears meet zichzelf nieuw kapsel aan

In een nieuwe Insta-video beantwoordt Brit 'de meest prangende vragen' van haar fans, maar dé meest gestelde vraag schittert door afwezigheid. De zangeres vertelt in het filmpje wat ze het mooiste nummer vindt, wat haar favoriete vakantiebestemming en haar lievelingseten zijn en welke drie wensen ze het liefst wil zien uitkomen. Maar in werkelijkheid vragen veel volgers haar al een hele tijd in de reacties hoe het nou met haar gaat. En die vraag, die komt hier nergens voorbij.

Volgens veel volgers is de popster bovendien niet helemaal zichzelf in de video en lijkt ze de antwoorden op de automatische piloot op te dreunen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Petitie gestart om Confederatie-beelden te vervangen met Britney

'Als je dit ziet en niet erkent dat ze zich raar gedraagt, kijk je niet goed genoeg. Wat is er met haar gebeurd?', vraagt één fan zich af. 'Ik ken niemand die zo gek heen en weer gaat in een normaal gesprek', vertelt een ander. 'Gaat het wel goed?', 'Het lijkt alsof ze het niet allemaal op een rijtje heeft' en 'Ze klinkt alsof ze bang is', zo klinkt het verder in de reacties. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Britney Spears moest in quarantaine van ex-man'

Britney's fans proberen al heel lang haar te bevrijden van haar conservators en gebruiken de hashtag #FreeBritney om door te dringen tot haar voogden. Tevergeefs, want de zangeres staat nog altijd onder het toezicht van haar vader. In de video hieronder zie je waarom de hashtag plots wéér trending was. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore