Entertainment

Mascha van Beautygloss over traumatische bevalling van 25 uur

08 juli 2020 16:35 Aangepast: 08 juli 2020 20:32
Beeld © ANP

Mascha Feoktistova, beter bekend als Beautygloss, is sinds maandag de trotse mama van dochtertje Mila Poppy. Bij de aankondiging van haar geboorte liet de 33-jarige YouTuber al weten dat het een zware bevalling was. Op Instagram geeft ze tekst en uitleg.

"Ik kan haar niet goed vasthouden, knuffelen moet anders, ze heeft zoveel pijn"

Het meisje kwam maandag ter wereld na een bevalling die zo'n 25 uur duurde. Daarbij brak Mila haar arm door een schouderdystocie, wat bij ongeveer 1% van alle bevallingen voorkomt. Bij een schouderdystocie blijft de voorste schouder steken achter het schaambeen van de moeder en treden er problemen op bij de afwikkeling van de romp van het kindje. De hele bevalling was traumatisch voor zowel de kersverse ouders als hun pasgeboren dochtertje. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Mascha van Beautygloss verwelkomt dochtertje na helse bevalling

Tot overmaat van ramp kan de kleine Mila geen gewone kleertjes aan, alleen rompertjes met een overslag. "Het is echt ongelofelijk zielig en breekt je hart om te zien", schrijft de YouTuber bij een foto van haar kindje. Mascha is daarom hard op zoek naar plekken die zulke rompertjes verkopen en aangezien ze zelf de deur niet uit kunnen en hun dochtertje rap door hun voorraad heengaat, is er haast bij. 

Gelukkig kan Mascha rekenen op haar lieve volgers die haar van bakken suggesties voorzien. En al die zorgzame berichtjes zorgen voor kraamtranen. "Ik vind het echt zo lastig om er nu nog veel over te vertellen", bekent ze eerlijk in een volgende post in haar Stories. "Het is helaas allemaal redelijk traumatisch verlopen en we hebben het er zo moeilijk mee." 

Over zes weken hebben de nieuwbakken ouders daarom nog een speciaal gesprek met het ziekenhuis om alles te verwerken, maar het is niet bepaald de kraamtijd die Mascha voor ogen had. "Ik kan haar niet goed vasthouden, knuffelen moet anders, ze heeft zoveel pijn en ik begin flashbacks te krijgen van wat er allemaal is gebeurd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mascha van Beautygloss zet volgers op hun plek

De hele bevalling is gefilmd, maar het staat de influencer nu nog tegen deze online te zetten. Hierover zegt ze: “Aan de ene kant is het goed om te verwerken, aan de andere kant ben ik er totaal niet klaar voor om het terug te kijken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore