Entertainment

Halle Berry wijst transgenderrol af na kritiek volgers

07 juli 2020 04:13 Aangepast: 07 juli 2020 09:58
Beeld © ANP

Halle Berry (53) maakte dit weekend bekend dat ze zich aan het voorbereiden was op een film waarin ze een trans man speelt. Na een hoop kritiek de afgelopen dagen heeft ze maandag laten weten niet verder te gaan met het project.

"Ik begrijp nu dat ik als cisgender vrouw niet in aanmerking zou moeten komen voor deze rol"

In de Instagram-video waarin ze de rol besprak, gaf de actrice aan dat ze er zin in had 'in deze wereld te duiken' en gebruikte ze een aantal keer vrouwelijke persoonsvormen bij het beschrijven van haar personage. Dat, en het feit dat zij überhaupt een trans persoon wilde spelen terwijl ze dat niet is, schoot bij veel van haar volgers in het verkeerde keelgat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Halle Berry schiet beroofde winkeleigenaar te hulp

"Dit weekend heb ik de kans gekregen om mijn afwegingen te delen over een rol als trans man. Ik wil mijn excuses aanbieden voor wat ik daarover heb gezegd", aldus de actrice maandag op sociale media. "Ik begrijp nu dat ik als cis vrouw niet in aanmerking zou moeten komen voor deze rol, en dat de transgemeenschap de kans moet krijgen om deze verhalen zelf te vertellen. Ik ben dankbaar voor de voorlichting en kritiek die ik de afgelopen dagen heb gekregen en zal blijven luisteren en leren van mijn fouten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pierce Brosnan redde het leven van Halle Berry

In het statement belooft de actrice 'een betere bondgenoot' te zijn voor de lhbti-gemeenschap. "Ik zal mijn invloed gebruiken om betere representatie aan te kaarten, zowel voor als achter de camera."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore