Entertainment

J.K. Rowling gooit olie op vuur met nog meer transfobe uitspraken

06 juli 2020 13:08 Aangepast: 07 juli 2020 07:55
Beeld © Getty Images

J.K. Rowling kreeg onlangs veel kritiek vanwege haar transfobe uitspraken. Met een nieuwe reeks tweets gooit de auteur van de Harry Potter boeken extra olie op het vuur. Ze beweert nu namelijk dat jongeren met mentale problemen gepusht worden om een hormonenbehandeling te volgen en een geslachtsoperatie te ondergaan.

"Misschien moet je dit overlaten aan professoren"

Dat noemt de schrijfster overigens een 'bekeringstherapie' en het zou volgens haar mogelijk vruchtbaarheids- of seksuele problemen met zich meebrengen. J.K. Rowling verwijst in haar tweets naar een docuserie over een ziekenhuis waar geslachtsoperaties worden aangemoedigd vanwege homofobe bewegingen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

J.K. Rowling reageert op kritiek: 'Ik ben geen transfoob'

'Een geslachtsoperatie is voor sommigen misschien de juiste oplossing, maar voor anderen niet', schrijft Rowling op Twitter. 'Luister maar naar de getuigenissen van mensen die hun geslachtsoperatie lieten terugdraaien.'

Ook deze uitspraken worden de auteur niet in dank afgenomen. Zo reageert iemand: 'Misschien moet je dit overlaten aan professoren, en gewoon weer over tovenaars schrijven.'

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Collega's keren J.K. Rowling rug toe na transgender-uitlatingen

De eerdere transfobe uitspraken die J.K Rowling werden ook niet goed ontvangen. Acteurs uit Harry Potter en fans waren woest. Je ziet het allemaal in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore