Entertainment

Thomas Acda steekt de draak met grafsteen

03 juli 2020 09:30
Beeld © ANP

Thomas Acda (53) kwam voor z'n werk terecht op een begraafplaats. Hij vond daar een grafsteen met een tekst waarvan hij moest lachen, maar diep van binnen ook een beetje huilen.

"Ik denk zelfs dat het mogelijk is dat de persoon in kwestie, om de tekst nog beter te benadrukken, het zelf zo geregeld heeft"

Een bezoek aan een begraafplaats is voor de meeste mensen niet een gezellige aangelegenheid, maar Thomas ziet er het positieve van in. 'Hier kan ik me zo’n geweldige scène bij voorstellen', schrijft hij bij een foto van een grafsteen. Op de tombe is namelijk een gedichtje te lezen: 'Wees niet verdietig dat ik er niet meer ben, maar blij dat ik er was.' Bij Thomas ging er gelijk een lichtje branden voor een serie. En dat heeft alles te maken met de missende R in het woord verdrietig. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thomas Acda over Acda en De Munnik-reunië: ‘We zoeken elkaar weer op’

'De hele familie om het graf. Speeches. Verdriet', beeldt Thomas zich in op Instagram. 'En dan ineens ziet iemand het. Wat staat daar nou? Iemand anders wordt aangestoten. Zacht gefluister terwijl men naar de steen blijft kijken. ‘Wat is er?’ ‘Lees!’ Wat?! ‘Daar. De steen. Lees.’ Thomas hoopt dat de geinige voorstelling 'een langzame lach' veroorzaakt bij de mensen. 'Steeds harder. En er uiteindelijk heel veel gelach is en dat men bij de borrel besloot dat het zo moet blijven. Ik denk zelfs dat het mogelijk is dat de persoon in kwestie, om de tekst nog beter te benadrukken, het zelf zo geregeld heeft.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thomas Acda wil boodschappen hamsteren voor zorgverleners

Thomas vertelt over zijn nieuwe solomuziek en voorstelling in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore