Entertainment

Zó houdt Nicolette van Dam brasserie draaiende in coronatijd

02 juli 2020 16:25 Aangepast: 02 juli 2020 16:27
Nicolette van Dam Beeld © ANP

Nicolette van Dam ken je natuurlijk van al haar werk op televisie, maar naast haar baantje in de media runt ze samen met haar broer ook familiebedrijf Brasserie van Dam. Net als alle andere horeca-ondernemers heeft Nicolette flink te lijden (gehad) onder de coronacrisis. In een interview met 'De Ondernemer' vertelt ze welke maatregelen zij en haar broer hebben genomen.

"Met onze gezamenlijke kennis kwamen we op het idee Van Dam at home, met succes"

Brasserie van Dam moest natuurlijk, net als alle andere horeca-ondernemingen, de deuren sluiten wegens corona. Nicolette en haar broer besloten daarom om afhaalgerechten te gaan verkopen. "We hadden al wel ervaring als traiteur, onze chef toen nog niet, maar met onze gezamenlijke kennis kwamen we op het idee Van Dam at home. Met succes", zo vertelt Nicolette aan De Ondernemer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nicolette van Dam en Bas Smit vieren huwelijksdag

Op 1 juni ging de horeca weer open en hingen de Van Dammetjes de vlag uit. Nicolette is positief en ziet het glas altijd als halfvol. Zij en haar broer gingen dus creatief aan de slag met de nieuwe regels. "Buiten worden na zes uur extra tafels neergezet voor de dan gesloten winkels van de buren." Zo hebben ze nog meer plek op het terras.

Normaal hebben Nicolette en broer Sebastian plek voor 90 gasten, maar vanwege de anderhalvemeterregel is er maar plek voor 45 man. "En we realiseren ons maar al te goed dat we het geluk hebben met de ruimte om binnen 45 gasten op de juiste afstand uit elkaar te kunnen zetten. Veel horecaondernemers kunnen dat niet en hebben het echt zwaar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nicolette van Dam en Bas Smit hebben er een nieuw familielid bij

Een andere maatregel die in de brasserie is doorgevoerd, zijn shifts. "Dat geeft rust en wij kunnen door: negentig minuten voor een diner en 45 voor de lunch. Onze gasten begrijpen dat, accepteren dat."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore