Ga naar de inhoud
Entertainment

Duncan Laurence sloeg rol in Netflix-film af

Beeld © ANP

Duncan Laurence (26) heeft vorig jaar een aanbod om een rolletje als zichzelf te spelen in de Netflix-film 'Eurovision Song Contest: The Story of Fire' Saga afgeslagen. "Hij is benaderd maar het paste niet in zijn agenda", laat zijn manager desgevraagd weten aan 'BuzzE'.

"Ik was wel verbaasd"

Sinds de parodiefilm vrijdag in première ging op de streamingdienst vragen veel kijkers zich af waarom Duncan niet voorbij komt, zeker gezien verschillende andere songfestivalkandidaten van vorig jaar wel een rolletje scoorden. Onder hen bevond zich ook songfestivalcommentator Cornald Maas. "Ik was wel verbaasd", zei hij eerder deze week tegen BuzzE. "Zeker omdat Duncan vooraf lange tijd op nummer 1 stond bij de bookmakers en favoriet was voor de eindzege."

Van de songfestivallichting van vorig jaar duiken John Lundvik (Zweden), Bilal Hassani (Frankrijk) en Anna Odobescu (Moldavië) op. Ook oud-kandidaten Elina Nechayeva (Estland, 2018) en Jessy Matador (Frankrijk, 2010) zijn van de partij. Wie goed oplet ziet gedurende de film daarnaast ook oud-winnaars Netta (2018), Salvador Sobral (2017), Jamala (2016), Conchita Wurst (2014), Loreen (2012) en Alexander Rybak (2009) voorbij komen.

Duncan
lees meer:
Duncan Laurence trakteert fans op bijzondere clip

Fire Saga-hoofdrolspelers Will Ferrell en Rachel McAdams namen vorig jaar in Tel Aviv een kijkje achter de schermen van het songfestival. De opnames vonden echter pas na het evenement plaats. Het podium van 2019 werd daarvoor herbouwd in Londen.

The Story of Fire Saga gaat over twee IJslandse muzikanten, gespeeld door Ferrell en McAdams. De twee krijgen de kans om hun land te vertegenwoordigen op het songfestival, en zetten zich daar met volle overgave voor in. Ook onder anderen Demi Lovato, Pierce Brosnan en Dan Stevens spelen rollen in de parodiefilm.