Entertainment

Ellemieke Vermolen: 'Ik kan eetgedrag Sergio Herman veranderen'

01 juli 2020 20:22
Beeld © ANP

Ellemieke Vermolen (43) en een haar Sergio Herman (50) weten dankzij de gedwongen lockdown wat écht belangrijk is in het leven: hun gezin. Dat vertelt de voormalig 'Goudkust'-ster in het Belgische blad 'Humo', waar ze ook een boekje opendoet over het eetgedrag van haar lief.

"Het heeft me dus twaalf jaar gekost om hem het buikspek te doen afzweren"

Het duo heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. Sergio heeft ondertussen vier restaurants en is mede-oprichter en culinair verantwoordelijk voor het frites-concept Frites Atelier, dat inmiddels drie vestigingen in Nederland en drie vestigingen in België heeft. Volgens Ellemieke is óók zij deels verantwoordelijk voor het succes. Zo vermoedt de presentatrice dat ze de reden is dat zijn restaurant Pure C geen vlees op tafel zet. "Het heeft me dus twaalf jaar gekost om hem het buikspek te doen afzweren: kun je nagaan", vertelt ze aan het blad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ellemieke Vermolen viert 10 jaar liefde met Sergio

Ellemieke at zelf jaren vegetarisch, maar geniet inmiddels weer van een stukje kip. Toch blijft de basis gezond, met het liefst zo veel mogelijk vitamines. "Ik ben me pas bewust geworden van gezonde voeding toen er kinderen kwamen. Daarvoor sloeg ik makkelijk een maaltijd over, of erger", biecht ze op. "Ik heb veel modellenwerk gedaan, en in die tijd dacht ik weleens: ik eet een zak chips in plaats van boterhammen. Die keuzes waren niet bepaald aan te raden."

Inmiddels zit gezond eten er dankzij haar man goed in. Maar dat betekent niet dat ze zo nu en dan valsspelen. Ellemieke: "Niet twee keer per week, maar toch. Ik bestel bij mijn frietje graag een kaassoufflé. De kinderen kiezen eerder voor chicken fingers of, als we naar McDonald’s gaan, een chicken burger. Wij leven volgens de 80/20-regel: 80 procent gezond, 20 procent ongezond (...) één keer per jaar, als ze jarig zijn, mogen de kinderen het menu kiezen, en dan gaat Noah voor biefstuk met frietjes. Dan gaat Sergio naar de supermarkt en bakt hij het vlees, want ik doe het níét."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chef Sergio Herman opent restaurant in Antwerpen

Ondertussen woont Ellemieke alweer zo'n twaalf jaar in België en is er geen spoortje heimwee te bekennen. "Ik ga nooit meer weg uit Knokke – zó’n fijne plek! Ik heb steeds het gevoel dat ik op vakantie ben in m’n eigen dorp. Als ik naar het strand ga, besef ik wat voor luxe dat is. Echt, ik heb het hier zo goed. Beter dan in Nederland zelfs", reageert ze dan ook. "Op Koningsdag krijgen ze oranje tompoezen (lacht). En dan kijken we naar het koningshuis op tv: dat moeten ze gezien hebben van me. Maar verder is het al België wat de klok slaat. Of toch voor 80 procent – die 80/20-regel, hè?"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore