Entertainment

Johan Derksen hoeft geen ander tv-programma na Veronica Inside

30 juni 2020 19:30 Aangepast: 30 juni 2020 20:30
Beeld © ANP

Johan Derksen (71) heeft geen behoefte aan een ander televisieprogramma als 'Veronica Inside' stopt. Dat meldde de analist dinsdag in RTL Boulevard. De voetbalanalist had eerder gezegd niet meer op de rel te reageren, maar kwam hier toch op terug.

"Als dit ophoudt: dat was het dan"

"Ik heb geen enkele ambitie om iets in tv-land te doen", aldus Johan. "Als dit ophoudt: dat was het dan." De analist wilde niet ingaan op de vraag of hij van tevoren wist dat er bij de racisme-uitzending twee mensen van kleur aan tafel zouden zitten om te discussiëren over zijn vermeend racistische opmerkingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Angela de Jong schrijft Wilfred Genee compleet de grond in

De tv-maker stelt "geen ruzie met Wilfred te hebben. Maar er zijn principes geschonden. We gaan een keer zitten met z'n drieën als we er aan toe zijn. Maar ik denk dat dezelfde problemen blijven, dat verandert niet."

De drie mannen van Veronica Inside hebben ruzie omdat Johan en René boos zijn over de racisme-uitzending van vorige week. In de talkshow gingen de mannen in gesprek met advocaat Natacha Harlequin en oud-international Dries Boussatta. Zij probeerden duidelijk te maken waarom sommige opmerkingen van Derksen door mensen als 'racistisch' worden beschouwd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Johan Derksen overweegt te stoppen met Veronica Inside

Het gesprek was geïnitieerd nadat er veel kritiek kwam op een opmerking die Derksen een week daarvoor maakte over rapper Akwasi. Hij suggereerde bij een foto van Zwarte Piet lachend dat dat Akwasi zou zijn. Adverteerders haakten af vanwege deze en eerdere vermeend racistische opmerkingen.De spelers van Oranje, Jong Oranje en het Nederlands vrouwenelftal besloten tot een boycot van het programma.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Adverteerders maken stevig statement naar Veronica Inside

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore