Ga naar de inhoud
Entertainment

Arie Boomsma reageert op NSB-opmerking van Fidan Ekiz

Beeld © ANP

Fidan Ekiz (44) had zondagavond in 'Op1' een stevige mening over de, in haar ogen, twijfelachtige rol die Arie Boomsma (46) in de 'Veronica Inside'-rel speelt. De presentatrice verweet Arie 'NSB-gedrag'. Arie vindt die opmerking jammer, vertelt hij aan 'NU.nl'.

"Dat vind ik moeilijk om te zien"

"Het is wel heel erg jammer natuurlijk dat iemand als journalist in een officieel programma dingen overneemt van opiniemakers zonder de feiten. Dat vind ik moeilijk om te zien", zegt Arie tegen NU.nl.

Hij vindt het ook vreemd dat zijn rol in de hele rel zo twijfelachtig wordt bevonden. "Het enige dat ik gedaan heb is vragen: ‘Moet je je als adverteerder of als kijker of als zender niet afvragen of je een podium voor discriminatie van minderheden wil zijn?’ Dat is een heel relevante vraag, maar het is een vraag", legt hij uit. "Daar gaat het over. Die heb ik nu gesteld en dan is het ook klaar."

Arie
lees meer:
Arie Boomsma reageert fel op column Youp van 't Hek

Ook op Instagram reageert Arie op de uitspraken. 'Sommige mensen vinden mij stom, andere mensen vinden mij leuk', begint hij daar. 'Je mag in dit land gelukkig ook zeggen wat je wil. Je mag racistische dingen roepen. Maar waarom zou je dat willen?' vraagt hij zich af.

Arie is zich ervan bewust dat zijn gedrag en uitspraken tot reacties leiden. 'Maar weet je, als iedereen zwijgt uit angst ervan langs te krijgen, verandert er nooit iets.'

Heel Nederland leek een mening te hebben over de omstreden aflevering van Veronica Inside over racisme. In de video hieronder zie je er alles over.

Zo reageerde Nederland op omstreden aflevering Veronica Inside

14:17