Entertainment

Brit Awards 2021 laten nog langer op zich wachten

29 juni 2020 12:02 Aangepast: 29 juni 2020 13:40
Beeld © ANP

Vanwege de onzekerheid die door de coronacrisis is ontstaan, vindt de ceremonie volgens de BBC volgend jaar drie maanden later plaats dan normaal. Zo hoopt de organisatie meer kans te hebben om een volledige liveshow met optredens van de beste artiesten neer te kunnen zetten.

"We zijn al bezig met een spectaculaire show te plannen die ons eraan zal herinneren hoe belangrijk muziek is geweest om ons door deze moeilijke tijden heen te slepen"

De 41e editie zou normaal gesproken in februari gehouden worden, maar vindt nu dus pas in mei volgend jaar plaats in de O2 Arena in Londen. "We zijn al bezig met een spectaculaire show te plannen die ons eraan zal herinneren hoe belangrijk muziek is geweest om ons door deze moeilijke tijden heen te slepen", laat voorzitter Geoff Taylor weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Niet alleen Beyoncé, ook dochter Blue Ivy valt in de prijzen

Ook de periode waarin artiesten met hun uitgebrachte muziek mee kunnen dingen naar een Brit Award, wordt daarom aangepast. Bij de editie van dit jaar waren Dave, Lewis Capaldi en Billie Eilish de grote winnaars, die eerder nog Lowlands volledig op z'n kop zette.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lewis Capaldi en Billie Eilish in spotlight bij Brit Awards

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore