Entertainment

Bakken maar: Miljuschka's frambozencake

29 juni 2020 11:42
Beeld © RTL Boulevard

Je wordt framblij van deze heerlijke cake van Miljuschka. Vanmiddag om 17.30 uur laat de tv-kok zien hoe je dit heerlijke dessert maakt in 'Miljuschka Kookt'. Bak je gezellig mee? Hier alvast het boodschappenlijstje.

Wat heb je nodig voor deze heerlijke zomerse cake:

  • 300 g (diepvries) frambozen
  • 225 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr Campina Biologisch volle yoghurt
  • 1tl venkelzaad of anijszaad, gemalen
  • zeezout
  • eventueel poedersuiker voor bestuiven van cake
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beleef een hemels weekend met de chocoladetaart van Miljuschka

Daarnaast zet Miljuschka ook weer een heerlijk hoofdgerecht op tafel. Vandaag schotelt ze ons zoetzure noedels met varkenshaas en ananas voor. Dit haal je in huis:

  • 400 gr kant- en klare noedels
  • ½ verse ananas, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
  • 300 gr varkenshaas, in stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el arachideolie
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 komkommer, in reepjes
  • ½ bosje verse koriander
  • 4 bosuitjes, fijngesneden
  • Peper en zout

Voor de marinade

  • 3 el lichte sojasaus
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 2 tl suiker
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl maizena
  • 1 el tomatenpuree
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljuschka deelt het recept van haar friszure rabarbertaart

Miljuschka Kookt zie je elke werkdag om 17.30 uur bij RTL 4 of kijk je online.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore