Entertainment

Cornald Maas maakt zich geen illusies over imago songfestival

28 juni 2020 07:42 Aangepast: 28 juni 2020 13:05

Cornald Maas (57) maakt zich niet zo druk over imago van het Eurovisiesongfestival. Hoewel het evenement in Nederland flink in aanzien is gestegen de afgelopen jaren kan dat ook zomaar weer omslaan, denkt hij. De parodiefilm Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga van 'Netflix' is daarom alleen maar leuk.

"De clichés van het Eurovisie worden lekker uitvergroot"

"De clichés van het Eurovisie worden lekker uitvergroot, dus ik denk dat straks de meningen verdeeld zullen zijn. De ene helft zal het helemaal leuk vinden en de anderen zullen boos zijn omdat het songfestival toch wel music first is", zegt Cornald tegen BuzzE.

"Als een film geestig is dan is hij geestig. Als met clichés de draak wordt gestoken, is dat ook prima", vindt de songfestivalcommentator zelf. Hij haalt daarbij het voorbeeld van de Zweedse songfestivalorganisatie in 2016 aan die als intervalact ook een parodie op het podium zette. "Van de ferme decolletés van Polen, de zingende omaatjes van Rusland tot aan het Oekraïense hamsterrad. Als het heel goed gedaan wordt en het is spits en geestig, wat ik toen heel erg vond bij die act, dan vind ik het alleen maar leuk."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Maxim Hartman: 'Eurovisiefilm is echt kut'

"Ik maak me nooit zoveel illusies over het imago van het songfestival", gaat Cornald verder. "Het gaat nu tijdelijk goed in Nederland omdat wij elk jaar op z'n minst goede zangers en zangeressen insturen met behoorlijk goede liedjes. Met niet altijd succes, maar de laatste jaren wel nadat we uit duistere jaren kwamen. Maar de vernislaag is volgens mij flinterdun. Omdat wij het nu goed doen en Duncan Laurence heeft laten zien dat je met een goed lied kan winnen, denken we nu allemaal tijdelijk dat dit het ei van Columbus is maar als het dan weer een keer mis gaat en er wint weer een vrolijk kitschlied en Nederland scoort niet goed nou dan is lijden weer flink een last."

The Story of Fire Saga gaat over twee IJslandse muzikanten, gespeeld door Will Ferrell en Rachel McAdams. De twee krijgen de kans om hun land te vertegenwoordigen op het songfestival, en zetten zich daar met volle overgave voor in. Ook onder anderen Demi Lovato, Pierce Brosnan en Dan Stevens spelen rollen. De film is sinds vrijdag op Netflix te zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore