Entertainment

Ziekenhuisbezoek Fred van Leer ook te zien in docu

26 juni 2020 09:42 Aangepast: 26 juni 2020 10:59
Fred van Leer Beeld © ANP

In de nieuwe Videoland-docuserie 'Fred: Het Andere Gezicht' die vanaf vandaag te zien is, laat Fred van Leer niet alleen de hoogtepunten, maar ook zeker alle dieptepunten uit zijn 2019 zien. In gesprek met BuzzE legt de stylist uit hoe hij naar de docu en vooral naar zichzelf kijkt.

"De operatie zelf is niet te zien, maar je ziet me daar wel liggen"

Fred is naar eigen zeggen "een open boek", dus zichzelf een jaar lang door een camera laten volgen was voor hem totaal niet moeilijk. "Ik laat niets achter, ik wil eerlijk zijn. Het is wat het is."

De Rotterdammer is zich er wel bewust van dat hij zoveel van zichzelf laat zien en dat mensen dat "heftig" kunnen vinden. "Misschien zullen mensen denken: shit, dat wist ik niet!" Daarom heet de docu ook 'Het andere gezicht.' Het gaat hem er meer om dat hij voor zichzelf een document heeft dat hij later nog eens kan bekijken. "De documentaire is puur een registratie van wat er gebeurd is. Heel simpel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fred van Leer krijgt eigen docuserie op Videoland

Operatie

Een van de heftige dingen die bijvoorbeeld door documentairemaker Jonathan de Jong vastgelegd zijn, was de periode waarin Fred in het ziekenhuis werd opgenomen met een infectie aan zijn schouder. "De operatie zelf is niet te zien, maar je ziet me daar wel liggen. Het hoorde er gewoon bij", zegt Fred.

Onder meer het gesprek dat hij na de derde operatie had met zijn goede vriendin Daniëlle Oerlemans blijft hem bijstaan. "Dat was zo’n mooi gesprek", herinnert de stylist zich.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nicolette van Dam bedankt Fred van Leer voor opzichtig mondkapje

Focus op het nu

Echt iets leren van de documentaire doet Fred niet, hij ziet de beelden van zichzelf dan ook niet als een wake-upcall of realitycheck. "Een wake-upcall krijg ik als ik met vrienden praat", zegt hij.

Dat wil niet zeggen dat Fred het afgelopen jaar zelf niets heeft geleerd, in tegendeel. "Ik weet dat ik meer moet genieten van het nu. Daar moet ik me meer op focussen", aldus de ondernemer die altijd aan het werk is en vooral meer met de toekomst bezig is. "Maar als ik morgen doodga kan ik wel zeggen dat ik een fantastisch leven heb gehad. Ik heb alles eruit gehaald wat erin zat."

Volgens Fred komt er voorlopig geen vervolg op de driedelige documentaire. "Voor nu is het mooi zo, dit was tof en cool om te doen." Ook in de pen klimmen om zijn hele levensverhaal op te tekenen ziet hij niet zitten. "Mensen hoeven niet bang te zijn voor een boek van mij."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore