Entertainment

Tim Akkerman kreeg geen bericht over stoppen The Passion

25 juni 2020 11:43 Aangepast: 25 juni 2020 11:45
Beeld © ANP

Het kwam als een flinke schok voor de fans van 'The Passion' dat het meezingfestijn stopt bij de EO. De omroep doet niet meer mee aan de productie en voor de Jezus van dit jaar komt het als een klap. "Het is jammer", stelt Tim Akkerman (39).

"Ik heb een deel mee mogen maken en heb helaas de eindstreep niet gehaald"

Tim zou eigenlijk dit jaar Jezus spelen in The Passion, maar door het coronavirus kon het feest niet doorgaan. Het programma krijgt ook geen herkansing bij de EO, waardoor de zanger waarschijnlijk niet langer zijn rol kan hervatten. "Ik ben toch de enige Jezus die de kruisiging is ontsprongen", grapt hij bij De Veronica Ochtendshow. Maar Tim gaat niet bij de pakken neerzitten. "Het is jammer, maar The Passion is nog niet de wereld uit." Tim kreeg het nieuws tegelijkertijd met de rest van de wereld te horen en werd niet van tevoren ingelicht over het besluit van de EO. "Ik heb geen bericht van ze gekregen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

EO stopt na tien jaar met The Passion

Tim houdt er wel rekening mee dat het project alsnog weer opgepakt wordt. "De EO stopt ermee, maar het zou kunnen dat een ander productiebedrijf het overneemt", stelt Tim. "Ik had er ontzettend naar uitgekeken. Het is zo'n mooi programma, zo ongelooflijk mooi neergezet." Volgens de zanger werd het met de jaren steeds 'mooier en mooier' en vond hij het 'een onwijze eer' om gevraagd te zijn voor de rol van Jezus. "Ik heb een deel mee mogen maken en heb helaas de eindstreep niet gehaald."

The Passion was niet het enige programma waar Tim aan heeft meegedaan. Hij schitterde tijdens Beste Zangers en wist Floor Jansen zelfs aan het huilen te maken, zoals te zien is in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore