Seizoen voorbij

Talpa schrapt laatste uitzending Veronica Inside

25 juni 2020 09:08 Aangepast: 25 juni 2020 09:33
René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee tijdens een online-uitzending voor de businessclub van FC Twente. Beeld © ANP

Iets eerder dan gepland zit het seizoen van Veronica Seizoen er al op. Talpa heeft de aankomende, laatste uitzending maandag geschrapt na de ophef die er rond het televisieprogramma is ontstaan. Volgens programmadirecteur Marco Louwerens is het goed om even rust in de tent te hebben.

Johan Derksen en René van der Gijp zijn teleurgesteld in presentator Wilfred Genee. Zij vinden dat Genee hen heeft laten vallen in de uitzending, afgelopen maandag. Daarin ging het over racisme.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

1,7 miljoen kijkers voor 'racisme-aflevering' Veronica Inside

Het drietal kwam gisteravond wel gewoon samen voor een online-uitzending voor de businessclub van FC Twente. Genee, Van der Gijp en Derksen zouden daarbij niet hebben gesproken over hun onenigheden.

Dialoog

De uitzending van maandag trok 1,7 miljoen kijkers. In de goed bekeken uitzending zei Derksen aan het begin dat hij geen excuses aan wil bieden voor zijn uitspraken. "Ik trek het boetekleed niet aan en ik ga niet door het stof", waren zijn woorden.

Er waren meerdere gasten uitgenodigd om 'de dialoog aan te gaan'. Oud-voetballer Dries Boussatta en advocate Natasja Harlequin gingen in op het aanbod en zaten aan tafel. Akwasi, Ruud Gullit en enkele spelers van het Nederlands elftal gaven aan niet aan te schuiven aan tafel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore