Entertainment

Sietse Bakker ziet toekomst songfestival 'optimistisch' in

24 juni 2020 22:24 Aangepast: 25 juni 2020 08:28
Beeld © ANP

Sietse Bakker heeft na de woensdag aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen voorzichtig goede hoop voor het Eurovisiesongfestival van volgend jaar. Dat laat de uitvoerend producent van het liedjesspektakel weten via Twitter.

"Alle pijlen zijn nu gericht op een songfestival met publiek"

"Evenementen weer toegestaan in Nederland vanaf 1 juli, zolang de anderhalve meter afstand wordt gerespecteerd", aldus Bakker. "Voorzichtig optimisme over het komende jaar is gepast. #OpenUp."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Songfestival-hunk Tom Leeb doet volgend jaar niet meer mee met liedjesfestijn

Eerder zei Sietse al dat de songfestivalorganisatie er alles aan zou doen om het evenement volgend jaar in Rotterdam Ahoy met publiek te laten plaatsvinden. "Alle pijlen zijn nu gericht op een songfestival met publiek. Mocht in een later stadium blijken dat dat niet zou kunnen, moeten we daar alternatieve scenario's voor hebben. We hopen dat we die beslissing zo lang mogelijk voor ons uit kunnen schuiven."

Niet realistisch

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Songfestival neemt coronamaatregelen: geen live achtergrondzang

Songfestivalcommentator Cornald Maas is voor de hele culturele sector enthousiast over de versoepelingen. "Goed nieuws voor de grote(re) concert- en theaterzalen (en evenementen)!", twittert hij. "Voor de kleine zalen -waar vooral ook jonge makers een kans krijgen in plaats van de gevestigde reputaties- zal de 1,5 m-samenleving een groot probleem blijven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meer songfestival-problemen dienen zich aan

Theatermaker Maurice Wijnen is ook positief, maar vraagt zich op Twitter wel af of het wel mogelijk is om luid schreeuwen te verbieden. "Het niet mee mogen zingen of juichen bij een concert of stadion is daarbij leuk bedacht maar totaal niet realistisch."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore