Entertainment

Wesley Sneijder over alcoholgebruik: 'Ik loog mezelf voor'

24 juni 2020 15:13 Aangepast: 24 juni 2020 15:34
Beeld © Getty Images

Wesley Sneijder (36) houdt zich niet in, in zijn aanstaande biografie geschreven door sportverslaggever Kees Jansma. De oud-voetballer heeft al een deel van zijn verhaal vrijgegeven en daarin vertelt hij dat wodka zijn 'beste vriend' was tijdens zijn hoogtijdagen bij Real Madrid.

"Ik had alleen niet in de gaten dat de fles wodka mijn grootste vriend werd"

Voetbal International kreeg de exclusieve eerste delen van Wesleys nieuwe autobiografie, die aanstaande vrijdag in de winkels ligt. In de verschenen uittreksels vertelt de oud-voetballer over zijn jaren bij Real Madrid. "Ik was jong en genoot van het succes en de aandacht", legt hij uit. Wesley vertrok in 2007 naar de Spaanse stad en 'daar moet het fout zijn gegaan'. "Geen drugs, maar wel drank en rock-'n-roll."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Wesley Sneijder heeft maling aan harde kern Ajax: 'Utrecht mijn stad'

Wesley geeft aan 'gewend' te zijn geraakt aan die levensstijl. "Je wordt aanbeden als Real-speler", verklaart hij. "Alles wat je uitvreet wordt met de mantel der liefde bedekt." Zelfs als hij 'over straat rolde' of 'duizenden euro's uitgaf' werd het voor hem opgelost. "Ik kan niet zeggen dat ik voldoende weerstand bood." Zijn eerste huwelijk liep mede hierdoor op de klippen. "Ik bleef alleen achter en zag die kleine, Jessey, veel minder. Klote." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wesley Sneijder maakt huidige relatiestatus openbaar

Voor Wesley is alleen zijn geen doen. Maar hij vraagt zich af waarom hij alleen zou zijn 'als je genoeg vrienden hebt om vrije tijd mee door te brengen'. "Ik had alleen niet in de gaten dat de fles wodka mijn grootste vriend werd", legt hij daarover uit. Hij had niet het idee dat het effect had op zijn voetbalprestaties. "Ik ben een ijzersterk mannetje, hè? Ik stond de volgende morgen gewoon weer goed op. Tja, zo ben ik." Maar dat had het wel. "Ik loog mezelf voor dat het goed ging (...) Ik dacht ook dat niemand het doorhad."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wesley Sneijder sluit hereniging met Yolanthe niet uit

Inmiddels gaat het weer stukken beter met Wesley. Tijdens de coronacrisis deed hij nog een gigantische donatie aan de voedselbank, zoals te zien is in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore