Entertainment

Paris Jackson gebruikt muziek om haar verhaal te vertellen

24 juni 2020 04:20 Aangepast: 24 juni 2020 09:56

Paris Jackson en haar vriend Gabriel Glenn hebben dinsdag hun eerste mini-album gepresenteerd. Het stel vormt samen de band The Soundflowers.

"Dit is de eerste keer dat ik mijn verhaal op mijn manier kan delen"

Op de plaat, die de naam van de band heeft, staan vijf nummers. Een daarvan, 'Geronimo', schreef Paris toen ze als tiener zware psychologische problemen had. De enige dochter van Michael Jackson bracht destijds na een zelfmoordpoging twee jaar door in een instituut voor jongeren met mentale moeilijkheden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paris Jackson neemt letterlijk heft in eigen handen

In een statement aan onder meer Billboard vertelt de 22-jarige dat 'Geronimo' gaat over verlies, verdriet en loslaten. "Veel van onze muziek gaat over pijn", aldus de zangeres. "Dat zal voor veel mensen wat 'emo' of treurig overkomen, en dat is oké. Maar ik hoop dat het ook steun biedt aan mensen die zich voelen hoe ik me toen voelde, vooral het liedje 'Geronimo'. Het zou mooi zijn als luisteraars zich daarbij realiseren dat ze niet de enigen zijn. En dat het leven weer beter kan worden."

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Paris Jackson scoort filmrol als Jezus

Vanaf volgende week zendt Facebook een zesdelige docureeks uit over Jackson en haar band, getiteld Unfiltered: Paris Jackson & Gabriel Glenn. "Ik vind het fijn dat mensen onze muziek nu kunnen horen en me kunnen zien zoals ik ben", zegt ze daarover. "Dit is de eerste keer dat ik mijn verhaal op mijn manier kan delen."

Denk je aan zelfmoord? Of maak je je zorgen om iemand met suïcidale gedachten? Neem dan contact op met de Zelfmoordpreventielijn: 0900-0113

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore