Entertainment

Filmklassiekers Jurassic Park en E.T. weer populair door lockdown

23 juni 2020 19:24 Aangepast: 23 juni 2020 21:15
Beeld © Universal Studios

De films 'Jurassic Park' en 'Jaws' van regisseur Steven Spielberg domineren na bijna dertig en 45 jaar weer de Amerikaanse bioscooplijsten. Dat meldt 'The Hollywood Reporter.'

Normale bioscopen zijn in de VS nog steeds vrijwel allemaal dicht vanwege de coronacrisis. Alleen drive-in-bioscopen trekken momenteel opvallend veel publiek. En hier doen de twee blockbusters van de Amerikaanse regisseur het opvallend goed.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Colin Trevorrow regisseert Jurrasic World 3

De dinosaurussenfilm uit 1993 stond afgelopen weekend bovenaan de boxoffice-lijst met in totaal 230 vertoningen door het hele land. In totaal bracht de film, 1411 weken na zijn première, een half miljoen dollar op. Haaienklassieker Jaws uit 1975 draaide de afgelopen week in 187 drive-in-theaters en bracht hiermee hetzelfde bedrag in het laatje, 2349 weken na de eerste vertoning halverwege de jaren zeventig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

E.T. is weer helemaal terug in nieuwe commercial

Steven is sowieso een regisseur die graag gedraaid wordt in de autobioscopen, want ook E.T. staat in het lijstje. De wereldberoemde film over de vriendschap tussen een buitenaards wezen en een eenzaam jongetje werd honderd keer vertoond en bracht iets meer dan een ton in het laatje. Ook Raiders of the Lost Ark van Steven, het eerste deel in de Indiana Jones-reeks, staat trouwens weer in het lijstje, op plaats 18.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Indiana Jones 5 uitgesteld tot medio 2022

In totaal werd in de Amerikaanse bioscopen het afgelopen weekend zo'n 4 miljoen dollar verdiend aan de verkoop van kaartjes. In 2019, toen alle bioscopen gewoon open waren, leverde dit zelfde weekend meer dan 200 miljoen dollar op. Andere titels in de lijst zijn klassiekers als Back to the Future en The Goonies.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore