Ga naar de inhoud
Entertainment

René van der Gijp woest op Wilfred: 'Dit komt nooit meer goed'

Beeld © ANP

Nadat Johan Derksen kenbaar heeft gemaakt dat hij niet zeker weet of hij terug wil keren in het programma 'Veronica Inside', laat nu ook René van der Gijp aan RTL Boulevard weten dat de kans dat hij in de toekomst niet meer in het programma te zien zal zijn zeer aanwezig is. "Dit komt nooit meer goed", stelt hij.

"Ik schaar me achter de oude baas"

René laat aan RTL Boulevard weten: "We hebben de uitzending niet voorbereid. Normaal wil Johan wel even van tevoren weten wat er gebeurt. Maar hij was er niet van op de hoogte dat er mensen aan tafel zaten en dat Wilfred ons voor het Joegoslavië Tribunaal zou zetten. Je kan er wel van uitgaan dat het klaar is."

René reageert woest op het optreden van Wilfred Genee tijdens de uitzending. "Als je je collega’s zo laat vallen, zo in de steek laat. Dat is heel slecht." Johan Derksen vertrok gisteren direct na de uitzending en ook René is niet lang gebleven. "Johan was al na tien seconden weg, ik na twintig. Ik heb Wilfred via WhatsApp laten weten dat dit absoluut niet kan. Johan heeft hem dat ook duidelijk gemaakt."

Volgens de voormalige sporter is er 'iets geknapt'. "Dit is niet zo snel oplosbaar. Ik ben zo teleurgesteld in dat ventje." Wilfred kreeg ook van Angela de Jong en Humberto Tan al een flinke portie kritiek over zijn rol in de uitzending.

Twitter
Lees ook:
Twitter barst los door beladen gesprek in Veronica Inside

Mocht Johan Derksen het besluit nemen om niet langer aan te schuiven bij Veronica Inside, dan ziet René het somber in. "Zonder Johan is er geen Veronica Inside, hij is het boegbeeld. We zijn twaalf jaar een team geweest. Dan is er één uitzending die zo cruciaal is voor Johan en dan ga je ons openlijk afvallen. Hoe slecht kan je zijn?"

"Het komt niet meer goed", stelt René. "We werken twaalf jaar samen, verdienen een vorstelijk salaris en dan ga je ons zo neerzetten, zo van 'ik hoor hier eigenlijk niet bij', zo zijn we niet getrouwd. Dit komt echt niet meer goed." Hoewel de mannen momenteel nog een contract hebben lopen bij John de Mol, ziet hij daar geen probleem in. "Als wij De Mol uitleggen dat het zo niet verder gaat is hij de laatste om te zeggen: 'Ik houd je aan je contract.'"

Johan
Lees ook:
Johan Derksen overweegt te stoppen met Veronica Inside

"We zijn duidelijk klaar met hem en wat ons betreft was gisteren de laatste uitzending", gaat hij verder. "Dan gaat-ie maandag maar een show maken met Sneijder en Jansma. Ik sta 100 procent achter Johan. 120, 140, 160 procent zelfs. Dit had nooit mogen gebeuren. Als Johan stopt, stop ik ook."

René weet niet hoe het drietal nu verder moet. "Na de zomer moeten we maar bij elkaar gaan zitten met John de Mol erbij, om te kijken of dit een hindernis is die te accepteren is. Een ding is zeker: het programma gaat nooit meer hetzelfde zijn. Ik laat me ook nooit meer een uitspraak door hem ontlokken. Ik schaar me achter de oude baas."

Veronica Inside ligt al ruim een week behoorlijk onder vuur na enkele vermeende racistische uitspraken door Johan Derksen en René van der Gijp. Het zorgde ervoor dat verschillende adverteerders zich terugtrokken en ook Oranje-internationals willen niet meer met het programma praten. Hieronder zie je precies wat er aan de hand is. 

Einde van Veronica Inside nu dan echt in zicht?

05:20
Talpa
Lees ook:
Talpa twijfelt niet aan toekomst Veronica Inside