Ga naar de inhoud
Entertainment

Transformeer je huis tot De Rozenboom uit GTST

Beeld © Goede Tijden, Slechte Tijden / EndemolShine

Het iconische hotel-restaurant De Rozenboom is al jaren dé plek waar heel Meerdijk zijn hart komt uitstorten. Afgelopen seizoen kreeg de locatie in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ een flinke make-over en nu kun jij die thuis nabootsen.

Toen GTST net op de buis verscheen stond De Rozenboom vooral bekend om zijn warme tinten met gouden accenten en het gebruik van rood velours. Het hotel moest klasse en elegantie uitstralen en werd regelmatig ingezet om stelletjes te laten bekvechten onder het genot van een hapje en een drankje, of om personages snode plannetjes te laten bedenken.

In 2013 werd de set flink door de wasstraat gehaald toen Lorena Gonzalez (gespeeld door Gigi Ravelli) de begeerde sleutels van het hotel in handen kreeg. Het restaurant kreeg een frissere, modernere uitstraling en werd omgetoverd in een hip hotel inclusief wellness-resort.

Gezinsgeluk
Lees ook:
Gezinsgeluk Tiffy en Lucas bedreigd in nieuw seizoen GTST

Zeven jaar op rij zagen fans van 's Neerlands langstlopende soap hun favoriete hotel in natuurlijke kleuren vol organische vormen, tot het decor afgelopen jaar wéér onder handen werd genomen. De vernieuwde Rozenboom heeft verrassend veel weg van de oorspronkelijk inrichting uit de jaren 90; retro meets de modische kleur terra, die nu immens populair is.

Behang

Wil je thuis hetzelfde effect creëren, zonder meteen een volledig nieuwe inrichting aan te schaffen? Begin dan eerst met een mooi behang. Een opvallend motief kan wonderen doen en geeft de ruimte direct een nieuwe look. Als je fan bent van de uitstraling van De Rozenboom, dan moet je zeker eens een kijkje nemen op de website van het merk Eijffinger. Zij hebben het behang uit de soap in diverse kleuren; alleen GTST-hunk Dorian Bindels ontbreekt nog.

GTST-hunk
Lees ook:
GTST-hunk Dorian Bindels krijgt pikante verzoeken van vrouwen

Accessoires

Met een reeks sprekende vaasjes kom je ook al een heel eind. De tafels in Meerdijks favoriete hotel zijn altijd netjes gedekt en om het af te maken pronkt er op iedere tafel een kekke bloemenvaas. Je hoeft niet meteen een gigantisch boeket op tafel te zetten: je kunt ook kiezen voor een wat robuuster model. Zet de vaas op een klein tafeltje in huis en je hebt meteen een originele blikvanger à la De Rozenboom.

Om het af te stylen kun je ervoor kiezen om een aantal schilderijtjes op te hangen. Ga voor één opvallende print, of gebruik meerdere kleintjes. In Goede Tijden, Slechte Tijden is gebruik gemaakt van schilderijen in rustige kleuren met daarop afbeeldingen van groen en fruit. Maar natuurlijk kun je ook voor een andere look gaan. Geef er lekker je eigen draai aan!

GTST-hunk
Lees ook:
GTST-hunk Mark van Eeuwen na maanden herenigd met 'vriendje'

Eethoek

Het geheel afmaken doe je met een grote uitnodigende tafel. De cast van GTST is regelmatig in het restaurant te vinden en dan moet er natuurlijk wel genoeg plek zijn. Ga bijvoorbeeld voor een tafel van Eijerkamp. Een houten variant geeft een warm gevoel en past overal bij, bijvoorbeeld deze Zoey eettafel. Kies om het om te breken voor een wat volumineuzere stoel met een velours-effect. Superchique en dus helemaal familie Sanders-proof!

Nog meer inspiratie opdoen? Check dan ook zéker Goede Tijden, Zomer Tijden. Hier ontvangt Froukje de Both elke week een acteur van de huidige cast én een oudgediende. Samen bespreken ze memorabele scènes van de afgelopen dertig jaar en geven ze spoilers over het nieuwe seizoen. Ook het privé-leven van de acteurs komt uitgebreid aan bod.

Goede Tijden, Zomer Tijden: Dit is het liefdesgeheim van Erik en Caroline

12:40
Bron: RTL Boulevard
Meer over