Entertainment

Ouderwets lekker: Miljuschka's quiche en griesmeelpudding

24 juni 2020 07:13 Aangepast: 24 juni 2020 09:54
Beeld © RTL

Om 17.30 uur is het weer tijd voor een nieuwe aflevering van 'Miljuschka Kookt'. Pak je pen en papier er maar alvast bij, want deze ingrediënten kunnen op je boodschappenlijstje voor een heerlijke frisse quiche en een ouderwetse griesmeelpudding.

Quiche: wie is er niet dol op? Miljuschka gaat vandaag voor een variant met doperwten, ham en kaas waar ook kinderen van zullen smikkelen.

Wat haal je in huis?

  • 375 gr kant- en klaar deeg voor hartige taart
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr hamblokjes
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom (iets minder vocht is beter!)
  • 1 el dijon-mosterd
  • Peper en zout
  • 35 gr Parrano Rasp originale
  • 150 gr doperwten, ontdooid
  • Verse peterselie, gehakt

Bij de quiche serveert Miljuschka een tomatensalade. Hiervoor heb je nodig:

  • 500 gr verschillende tomaten in verschillende kleuren, kleiner gesneden
  • 1 bosje verse basilicum
  • Peper en zout
  • 2-3 el goede balsamico
  • evt. scheutje olijfolie
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vandaag op Miljuschka's menu: knapperige gembervis

Zorg dat je vandaag ook nog ruimte over hebt voor het toetje. Voor de griesmeelpudding heb je dit nodig:

  • 700 ml Campina Biologisch volle melk
  • 125 ml slagroom
  • 1 tl vanillepasta (of extract)
  • 100 gr suiker
  • 100 gr griesmeel
  • 250 gr verse aardbeien
  • 2 el geleisuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 puddingvorm van ongeveer een liter of vier kleine puddingvormpjes
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo maak je Miljuschka's overheerlijke citroencake

Miljuschka Kookt zie je elke werkdag om 17.30 uur bij RTL 4 of kijk je online.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore