Entertainment

Vandaag op Miljuschka's menu: knapperige gembervis

23 juni 2020 11:37 Aangepast: 23 juni 2020 12:15
Beeld © RTL

De zon schijnt en het is heerlijk warm. Wat is er dan lekkerder dan een frisse salade met een knapperig visje? Vandaag staat er een overheerlijke gembervis met superfoodsalade op het menu in 'Miljuschka Kookt'.

Dit haal je in huis voor de salade:

  • 4 el quinoa (ongekookt)
  • zout en peper
  • 1 broccoli, roosjes afgebroken en stelen fijn gesneden
  • 120 gr doperwten, diepvries
  • ¼ komkommer, in blokjes
  • 2 el geroosterde gemengde zaden (pompoen, sesam en zonnebloempitjes)
  • ½ avocado, in blokjes
  • 1 bosje peterselie, gehakt
  • 1 klein bosje munt, gehakt
  • 2 el limoensap
  • 4 el olijfolie

Dit heb je nodig voor de gembervis:

  • 6 cm gember
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 2 bosuien
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 4 witvisfilets (liefst met huid)
  • peper en zout
  • 4 el bloem
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljuschka deelt het recept van haar aardbeiencheesecake

Als toetje staat er een cobbler op het menu met perzik en bramen:

  • 60 gr boter, zacht
  • 100 gr kristalsuiker
  • 120 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 120 ml melk
  • 2 hele verse perziken schoongemaakt en door de helft
  • 150 gr verse bramen
  • kaneelsuiker (1 el suiker gemengd met 1 tl kaneel)

Miljuschka Kookt zie je elke werkdag om 17.30 uur bij RTL 4 of kijk je online.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo maak je Miljuschka's overheerlijke citroencake

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore