Ga naar de inhoud
Entertainment

Dinand Woesthoff: doormaken overlijden Guusje was 'voorrecht'

Beeld © ANP

Dinand Woesthoff (47) noemt het een 'voorrecht' om in januari 2004 het overlijden van zijn vrouw, actrice Guusje Nederhorst, mee te mogen maken. Dat zegt de zanger in de podcast 'Rauw' van Ruud de Wild (51).

"Er zat zoveel lering in, zoveel licht in het donker. Dat licht zie je normaal niet"

"Het overlijden van Guusje is niet alleen een mooi plekje geworden, maar ik beschouw het als een voorrecht dat ik dat heb mogen doormaken", aldus Dinand. "We groeien op met het gegeven alsof de dood een dogmatisch onheil is. Het is het einde van het leven."

De zanger ziet dat echter anders. "Er zat zoveel lering in, zoveel licht in het donker. Dat licht zie je normaal niet. Je voedt op met het idee dat er alleen maar donker is; daar zit zoveel zelfmedelijden in. Als je langer met de dood samen mag zijn, dan merk je dat het eerder een vriend dan een vijand is."

Dinand
Lees ook:
Dinand Woesthoff brengt na zes jaar nieuwe single uit

"Ik kijk op een bepaalde manier ook uit naar de dood", stelt hij in de podcast die vanaf dinsdag terug te luisteren is. "Ik vind het leven fantastisch. Maar ik zie de dood als het begin van iets nieuws. Daar ben ik best benieuwd naar." De zanger is in 2009 hertrouwd met de Britse Lucy Hopkins.

Eerder sprak voormalig GTST-acteur Jim Geduld ook al over zijn bijzondere band met Guusje:

Goede Tijden, Zomer Tijden: Dorian moest GTST-relatie stilhouden

12:52
Lucy
Lees ook:
Lucy Woesthoff: 'Ik zou Guusjes plek hebben ingepikt'