Entertainment

Vier Riverdale-sterren vals beschuldigd van seksueel misbruik

22 juni 2020 17:00 Aangepast: 22 juni 2020 17:01
Beeld © CW/Netflix

Vier acteurs uit de 'Netflix'-serie 'Riverdale' zijn op Twitter door nepaccounts beschuldigd van seksueel misbruik. Het gaat om Cole Sprouse (27), Lili Reinhart (23), Vanessa Morgan (28) en KJ Apa (23). Cole en Lili hebben via Twitter gereageerd op de beschuldigingen.

"Valse beschuldigingen kunnen ongelooflijke schade toebrengen"

Op Twitter zegt Cole het volgende: Drie andere castleden en ik zijn beschuldigd van seksueel misbruik door anonieme accounts op Twitter. Ik neem deze beschuldigingen erg serieus en zal dit tot op de bodem uitzoeken. Ook ziet Cole in dat deze beschuldigingen hem slechte publiciteit op kunnen leveren.

'Valse beschuldigingen kunnen ongelooflijke schade toebrengen aan mensen die slachtoffer zijn geworden van écht seksueel misbruik', schrijft hij.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Riverdale op de schop na afkeuring van actrice Vanessa Morgan

Ook Lili Reinhart heeft gereageerd op de beschuldigingen. 'Het is bewezen dat dit account is gemaakt om fake news over mij en andere castleden te verspreiden. Ik vind het bizar dat iemand kan liegen over seksueel misbruik', schrijft Lili.

De actrice laat het er dan ook niet bij zitten. 'We onderzoeken de mogelijkheden om rechterlijke stappen te ondernemen. Dit zieke gedrag moet gestopt worden.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore