Entertainment

Netflix-docu legt misbruik in gymnastiekteam bloot

18 juni 2020 13:50 Aangepast: 18 juni 2020 14:24
Beeld © Netflix

Of het nu om een vermissingszaak gaat of een moord, Netflix pakt zijn true crime-projecten groots aan. Ditmaal stellen ze het seksueel misbruik van het Amerikaanse nationale gymnastiekteam aan de kaak in de nog te verschijnen documentairefilm 'Athlete A'.

Netflix heeft inmiddels een reputatie opgebouwd dankzij hun steengoede docuseries en -films over crime. Making a Murderer, Trial by Media en The Innocence Files zijn voorbeelden uit het arsenaal van de streamingdienst. Al eerder werd bekend dat ze verder zouden bouwen op dit genre en nu pakken ze uit met Athlete A. Hierin ligt de focus op een artikel uit 2016 waarin Larry Nassar, de teamarts van USA Gymnastics, wordt beschuldigd van seksueel misbruik. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse Thekla Reuten heeft rol in Netflix-serie

De krant Indianapolis Star bracht het seksueel misbruik in augustus 2016 aan het licht. Larry zou al ruim twintig jaar zijn talenten hebben misbruikt, maar nooit aangepakt zijn voor zijn wandaden. In de documentaire volgen we de journalisten van IndyStar terwijl ze de zaak doorgronden en aan het licht brengen.

De organisatie blijkt al langer af te weten van het misbruik en er alles aan hebben gedaan om de zaak onder de pet te houden. Uiteindelijk krijgen de slachtoffers hun revanche in de rechtbank. Athlete A is vanaf 24 juni te zien op Netflix. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ferry Bouman uit Undercover krijgt eigen Netflix-film

Jeffrey Epstein werd ook door talloze vrouwen en meisjes beschuldigd van seksueel misbruik. Netflix bracht daar eveneens een docuserie over uit. In de video hieronder zie je alles wat je moet weten over het spraakmakende Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore