Ga naar de inhoud
Entertainment

Ferry Bouman uit Undercover krijgt eigen Netflix-film

Beeld © Jo Voets

Netflix gaat een film maken over Ferry Bouman, het hoofdpersonage uit hitserie 'Undercover'. De film heet 'Ferry' en vertelt over de beginjaren van het personage. Hoofdrolspelers Frank Lammers (48) en Elise Schaap (37) zullen allebei in deze prequel te zien zijn, maakte de streamingdienst woensdag bekend.

"Het voelt een beetje als een droom als je met een dergelijke rol niet alleen een geweldige serie als Undercover mag maken, maar ook een eigen film"

Ferry speelt zich af in 2006 in Amsterdam. De meedogenloze drugskoning (Frank Lammers) werkt voor de machtige hasjbaron Ralph Brink. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Ralph levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden.

Startdatum
Lees ook:
Startdatum nieuw seizoen Undercover bekend mét eerste beelden

“Het succes van Undercover en de manier waarop onze kijkers Ferry, Danielle en John in hun harten hebben gesloten, is voor een maker het allerbeste waar je op kan hopen,” zegt Nico Moolenaar, scenarist en creative producer. “We zijn trots dat we van Netflix de kans krijgen om te vertellen waar Ferry vandaan komt, hoe hij Danielle heeft leren kennen en hoe hij op de camping is beland, lang voor er sprake was van undercoveragenten in zijn leven.”

"Het is waanzinnig dat er een Netflix original film komt over Ferry. Het voelt een beetje als een droom als je met een dergelijke rol niet alleen een geweldige serie als Undercover mag maken, maar ook een eigen film", zegt de acteur. "Ik heb er zin in en vind het geweldig dat we de fans kunnen meenemen naar de beginjaren." Ook Elise Schaap heeft er zin in: "Ik ben ontzettend trots dat ik onderdeel ben van deze nieuwe Netflix original film. Het is voor ons ook fantastisch om terug te gaan naar het begin, naar het moment dat Danielle en Ferry elkaar leren kennen. We hebben er zin in, het gaat zó leuk worden!”

Elise
Lees ook:
Elise Schaap heeft dé quarantainetip voor mensen met kinderen

Het is nog niet bekend wie verder in de film te zien zijn. Ook is niet duidelijk wanneer de opnames van start gaan of wanneer Ferry te zien zal zijn. Frank schittert binnenkort ook in zijn eigen corona-film. De eerste beelden zie je hieronder:

Dit zijn de eerste beelden van lockdown-film van Frank Lammers

00:53