Entertainment

Krezip: 'Het is heel tof dat we weer iets kunnen doen'

17 juni 2020 08:38 Aangepast: 17 juni 2020 09:14
Beeld © ANP

Na maanden niet te hebben kunnen optreden vanwege de coronacrisis, staat er zaterdag eindelijk weer een concert op de agenda van Krezip. De band geeft zijn eerste livestreamshow vanaf het Open Plein bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hoewel fans niet fysiek aanwezig zijn, staat de groep te popelen om weer te spelen.

"Het is heel fijn en heel tof dat we weer echt iets kunnen doen"

"Het is heel fijn en heel tof dat we weer echt iets kunnen doen", vertelt zangeres Jacqueline Govaert aan BuzzE. "Ook vanaf zo’n mooie locatie. Het is een soort concertfilm waar het publiek live naar kijkt."

Het wordt wel een ander optreden dan Krezip op een festival of in een grote zaal zou geven. "We voelen ons in deze setting het prettigst door wat kleiner te spelen, dus het wordt een semi-akoestisch optreden waarin we andere versies van liedjes spelen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Krezip neemt tijdelijk afscheid van toetsenist Annelies

Optreden zonder joelende fans is voor de band wel even wennen. "Het is een andere sfeer dan we gewend zijn. Het is geen ‘high energy-optreden’ waarbij je gelijk de respons van het publiek voelt. Je kunt geen momentjes inbouwen om ze te laten meezingen. De stiltes die je normaal gesproken laat vallen, moet je nu omzeilen. De stiltes moet je op een andere manier ondervangen."

Hoewel het voor Jacqueline en de rest van de groep een andere manier is van optreden, zijn ze er ook erg enthousiast over. "Ik heb de afgelopen maanden zelf veel naar livestreams van anderen gekeken. Het is natuurlijk anders, maar het heeft ook wel wat. Ik vind het mooi dat er in deze tijd creatieve ideeën ontstaan die anders niet waren opgekomen."

Krezip is de vierde act die te zien is tijdens de reeks concerten bij het Scheepvaartmuseum. Kensington trapt woensdag af, Duncan Laurence en Danny Vera volgen erna. Ilse DeLange is zondag de laatste artiest die er optreedt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore