Entertainment

Linda de Mol lijdt aan bijzonder onhandig wc-syndroom

15 juni 2020 18:18
Linda de Mol Beeld © ANP

Linda de Mol (55) doorbreekt in de nieuwe 'LINDA.' een campingtaboe. De presentatrice vertelt dat ze last heeft van het 'safe toilet syndrom'. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar heb je er net als Linda last van.

"Daar ga ik dus psychisch en fysiek spontaan van in lockdown, zeg maar"

Kamperen is niet voor iedereen weggelegd, zo ook niet voor Linda de Mol. Niet omdat ze gedag moet zeggen tegen luxe en comfort, maar vanwege de wc. Linda lijdt aan het safe toilet syndrom, wat inhoudt dat je alleen naar een 'veilige' wc kunt. De presentatrice kan alleen haar behoefte doen op een toilet waar niemand haar kan zien, horen of ruiken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda de Mol keert Duitsland de rug toe

De meeste campings vallen daarom af. "Het zijn meestal ruimtes die slechts door dunne wandjes van elkaar worden gescheiden. Boven en onder open, zodat je voeten ziet naast een pot en alles van iedereen hoort plonzen, plensen en ontsnappen en daar ga ik dus psychisch en fysiek spontaan van in lockdown, zeg maar", schrijft ze in LINDA. Je zult Linda niet snel met een wc-rol onder haar arm over de camping zien lopen. 

Linda vertelt over de struggles die zij had op een camping in Australië. Haar gezin wilde graag kamperen en dus koos ze voor een camper, deze is nou eenmaal uitgerust met een wc en dus hoef je niet naar een gebouwtje.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda de Mol heeft strijken weer opgepakt door coronacrisis

Helaas bleek de vader van haar kinderen iets minder fan van de pot. Hij was namelijk degene die hem moest legen... Dat smerige klusje zag hij niet meer zitten en daarom moest Linda tóch naar de gemeenschappelijke wc. 'En dus ging ik natuurlijk meteen weer een dag of vijf níét, om vervolgens midden in de nacht zo’n hoge nood te hebben dat ik dapper besloot met een zaklamp dat gebouwtje toch maar aan te gaan doen. Op dit tijdstip voelde het een stuk safer want wie gaat er om kwart over vier ’s nachts?'

Het slimme plannetje van Linda viel in het water, want eenmaal bij de wc aangekomen bleek dat er een cijferslot op de deur zat. 'De code hadden we bij aankomst gekregen, maar ik had niet opgelet, ik hoefde immers niet op die wc. Beginnersfout nummer zoveel.' Shit happens, zullen we maar zeggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore