Ga naar de inhoud
Entertainment

Barry Atsma wordt elke drie dagen op corona getest

Barry Atsma Beeld © ANP

Ondanks de coronamaatregelen is Barry Atsma nog steeds bezig met filmopnames. De 47-jarige acteur staat dagelijks op de set van de Duitse tv-serie 'Du sollst nicht lügen'. "Ik word elke drie dagen getest op corona", vertelt hij aan het AD.

"Mijn shirt zat onder het bloed"

Wie echt bloed van Barry wil zien, moet de serie zeker gaan kijken. "Op een gegeven moment haalt hij uit en krijg ik een enorme jaap op mijn hand. Mijn shirt zat onder het bloed", vertelt hij over een vechtpartij met een tegenspeler.

Barry
Lees ook:
Barry Atsma met mes gestoken op filmset

Ongelukken overkomen Barry vaker, zo werd hij vrij recent ook per ongeluk in zijn been gestoken. "De wond is inmiddels dichtgeplakt en gedesinfecteerd. Ik kan gewoon weer aan de slag", vertelt hij stoer.

De coronamaatregelen op de set zijn behoorlijk streng, maar zo voelt de acteur zich ook tijdens intieme scènes heel veilig. "Ik heb al een vrijscène gedaan en had gisteren een closecontactopname met de zoon uit de serie. Acteren is omdat het om een beperkt groepje mensen gaat een veiliger beroep dan kapper, masseur of fysiotherapeut. Ik voel me hier safer dan bij de Albert Heijn.’’

Ondanks een uitgebreide internationale carrière, hoeven we in Nederland niet bang te zijn om Barry te verliezen aan het buitenland. Zo speelt hij ook de Britse serie The Split. "Je hoeft tegenwoordig niet je eigen land te verlaten om toch elders te kunnen werken. Bovendien is Amerika op dit moment geen fijn land om in te wonen.’’

Barry
Lees ook:
Barry Atsma nam zorg voor zijn broer op zich