Entertainment

Laatste interview Marc de Hond: 'Het leven is oneerlijk'

13 juni 2020 15:29 Aangepast: 13 juni 2020 15:29
Marc de Hond Beeld © ANP

Een kleine twee weken voor zijn dood gaf Marc de Hond een interview aan 'De Volkskrant.' Toen wist hij al dat hij niet lang meer te leven had, maar wilde voor de laatste keer zijn verhaal doen.

"De enige spijt die ik heb, is dat we niet eerder aan kinderen zijn begonnen"

Marc overleed op 42-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker, vlak voor hij zijn nieuwe boek Licht in de tunnel zou verschijnen. Om voor de laatste keer zijn verhaal te kunnen doen, liet hij zich interviewen door De Volkskrant. De theatermaker vertelde altijd nog hoop te houden dat hij de diploma-uitreikingen en huwelijken van zijn kinderen kon bijwonen, maar dat bleek er helaas niet in te zitten. "Een andere uitkomst was voor mij onacceptabel. En eigenlijk is dat nog steeds zo, en vind ik het allemaal vrij oneerlijk, maar het leven ís nou eenmaal oneerlijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

BN'ers herdenken overleden Marc de Hond

Ook legt Marc uit waarom het niet eerlijk is om 'de strijd tegen kanker te hebben verloren' te zeggen. "Dat impliceert dat je iets verkeerd hebt gedaan", aldus de theatermaker. "Terwijl het zo is: die ziekte doet nou eenmaal met je wat hij wil. Je moet gewoon geluk hebben dat je behandeling aanslaat." Daarnaast 'kún je niet verliezen van kanker', vindt hij, omdat de kanker ook sterft als je doodgaat. "Dat komt dus op mijn rouwkaart te staan: ‘Marc de Hond speelde glorieus gelijk tegen kanker.’"

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Marc de Hond bleef altijd lampjes in de tunnel zien

Marc kreeg samen met zijn grote liefde Remona twee kindjes: dochtertje Livia (3) en zoontje James, die bijna twee wordt. "Ik had heel erg gehoopt het nog een paar jaar langer vol te houden, alleen al voor hem", vertelt hij. "De kans is groot dat hij geen actieve herinneringen aan zijn vader zal hebben." Om alsnog een herinnering te creëren, heeft Marc filmpjes opgenomen 'waarop hij kan zien hoe ontzettend veel ik van hem hield.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marc de Hond overleden op 42-jarige leeftijd

Aan het einde van zijn laatste interview vertelt Marc wat hij zal missen aan het leven. "Alleen m’n gezin", legt hij uit. "Ik vond optreden heel leuk, mensen aan het lachen maken, een zaal voor me winnen. Maar uiteindelijk ging het om hen. De enige spijt die ik heb, is dat we niet eerder aan kinderen zijn begonnen." Lees hier het hele interview van Marc met De Volkskrant

Marc was voor veel mensen een heel bijzonder persoon, zoals te zien is in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore