Ga naar de inhoud
Entertainment

Rapper Akwasi 'kan het mentaal even niet meer opbrengen'

Beeld © ANP

De uitspraken van Akwasi (32) tijdens het Black Lives Matters-protest op de Dam zijn al de hele week nieuws. De rapper zei onder meer dat hij Zwarte Piet zou trappen als hij hem tegenkwam; een uitspraak die hij meerdere malen moest uitleggen op televisie deze week, waardoor hij er nu he-le-maal doorheen zit.

"Ik heb er met pijn in mijn ogen naar gekeken"

In de podcast van Yves Gijrath wordt duidelijk dat Akwasi na alle media-aandacht inmiddels zijn mobiel heeft ingeleverd voor onbepaalde tijd. Volgens Yves heeft de manager van de rapper hem ook opgedragen de aankomende twee weken zijn telefoon niet op te nemen. Wel sprak de podcastmaker hem nog op het nippertje en vertelt in The GYGS hoe het nou écht met hem gaat. En dat is niet al te best. Akwasi zou het mentaal allemaal niet meer kunnen opbrengen. "Ik merkte ook de pijn, dat hij publiekelijk door de mensen wordt uitgekotst en door anderen weer geëerd", aldus Yves.

Angela
Lees ook:
Angela de Jong duikt in Akwasi-ophef in nu al omstreden column

Akwasi deed eerder deze week zijn verhaal aan tafel bij Beau van Erven Dorens. "Ik sta achter ieder woord. Honderd procent, sterker nog: 100.000 procent", zei Akwasi daar. "Meestal als ik spreek op een podium script ik alles. Nu niet. Ik dacht: ik maak dit al zo lang mee, issues over gelijkheid.”

De discussie aan tafel dreigde daarna even te ontsporen toen Akwasi het gevoel kreeg dat presentator Beau van Erven Dorens hem terechtwees. Ook kreeg de rapper het gevoel dat Beau naar hem schreeuwde en dat de presentator boos werd. Zanger John de Bever, die ook te gast was, riep vervolgens tegen Akwasi dat hij harder schreeuwde dan Beau. "Praat een beetje normaal man."

Akwasi
Lees meer:
Akwasi reageert op veelbesproken speech in verhit gesprek

Hierover zegt Yves: “Ik heb Beau heel hoog zitten, als presentator en interviewer, maar zijn optreden is voor mij een rode kaart. Je moet soms dit soort hele ingewikkelde, moeilijke discussies anders benaderen (…) Ik heb er met pijn in mijn ogen naar gekeken.”

Een aantal mensen heeft inmiddels ook aangifte gedaan vanwege de uitspraken van Akwasi. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de rapper strafbare feiten heeft gepleegd. 

John heeft geen begrip voor Femke Halsema: 'Geen weg meer terug'

09:35
Ronnie
Lees ook:
Ronnie Flex herhaalt uitspraken Akwasi en ligt ook onder vuur