Ga naar de inhoud
Entertainment

Angela de Jong duikt in Akwasi-ophef in nu al omstreden column

Beeld © ANP

De ongezouten mening van Angela de Jong (44) zorgt niet voor het eerst voor ophef. De tv-columnist van het 'Algemeen Dagblad' haalt in haar nieuwste column uit naar het optreden van Akwasi (32) in 'Beau' én de vrouwen die het opnamen voor Femke Halsema (54) in 'M.' En dat doet ze met dubieuze bewoordingen.

"Ik voel me bijvoorbeeld als autochtone Nederlander al twee weken net een Marokkaan"

De AD-columnist denkt dat tv kan 'verbroederen', maar ook kan 'polariseren'. 'Je hoeft geen glazen bol te hebben om te voorspellen welke kant het opgaat als het racismedebat aan talkshowtafels blijft worden aangevoerd door een rapper die met uitpuilende ogen schreeuwde dat hij Zwarte Piet in het gezicht gaat trappen', schrijft ze.

Angela
Lees ook:
Angela de Jong doet boekje open over riant salarisaanbod

Angela had 'acuut een tabletje prozac' nodig na haar avondje tv-kijken. Ze aanschouwde met ongenoegen M en Beau, omdat in dat eerste programma 'vier linkse dames' het opnamen voor Femke Halsema en in het tweede 'vier zwarte mannen' te gast waren; volgens haar allemaal gasten die samen te vatten zijn als 'nóg meer verontwaardigde, boze mensen op tv'. 'Als je alles gelooft wat je hoort en ziet is er maar één conclusie mogelijk: Nederland is door en door verrot.'

Angela
Lees ook:
Angela de Jong begraaft strijdbijl met Albert Verlinde

Angela gaat nog een stap verder door zichzelf te vergelijken met een Nederlandse Marokkaan: 'Ik voel me bijvoorbeeld als autochtone Nederlander al twee weken net een Marokkaan, zo wordt er in stereotypen en algemeenheden over mij en mijn buren gepraat.'

Met name die opmerking levert Angela behoorlijk wat kritiek op op Twitter. 'Ik wil niet behandeld worden als een Marokkaan. Dat is wat ze feitelijk zegt', stelt iemand. 'Op zich hilarisch van stupiditeit. Zo veel berichten, zo veel uitleg, zo veel nieuws uit de hele wereld en het dan nóg niet snappen', schrijft een ander. 'Iemand mist d’r plekje aan de televisietafels', denkt één Twitteraar.