Ga naar de inhoud
Entertainment

Hilarisch: Fien Vermeulen neemt WhatsApp-oplichter op de hak

Fien Vermeulen Beeld © ANP

WhatsApp-oplichting: Fien Vermeulen (28) trapt er niet in. De Qmusic-presentatrice kreeg een berichtje van haar oma Lies Vermeulen, wat haar vrij sterk leek, aangezien zij is overleden. 'Lies' had niet alleen een nieuw nummer maar ook een verzoek: of Fien even wat geld over wil maken.

"Weet je: bel de kerstman even, die heeft zat"

Toen Fien het bericht ontving, had ze al meteen door dat het om een oplichter ging en speelde ze het spelletje vrolijk mee - om later de screenshots te delen op social media.

Fien
Lees ook:
Fien Vermeulen hard aan het werk voor eenzame ouderen

Op die screenshots zien we hoe Fien het gesprek volledig naar haar hand zet. 'Ik snap het. Het punt is... de psycholoog van de kat kost 106800 euro per uur. Dus ik heb even niet zoveel over.'

De oplichter had begrip voor die situatie, want een poes met psychische klachten is natuurlijk geen kattenpis. Daarom kreeg Fien de vraag of ze dan niet iemand anders wist die 'Lies' even kon helpen. 'Weet je: bel de kerstman even, die heeft zat', reageert de radiovrouw. '0900-niemand trapt hier in.'

'Overigens, voor de mensen die hun kat echt naar een psycholoog brengen, ik heb geen oordeel', schrijft Fien nog onder haar post.

Fien
Lees ook:
Fien Vermeulen deelt speciale verrassing voor doodzieke moeder

Het aantal aangiftes naar aanleiding van oplichting op WhatsApp is de afgelopen maanden bijna verdubbeld, zo meldt de Fraudehelpdesk. Ongeveer 700 Nederlanders doen per week aangifte, omdat ze een nepbericht krijgen van een 'vriend' die om hulp vraagt.