Ga naar de inhoud
Entertainment

Dinand Woesthoff was vooral 'op zoek naar schouderklopjes'

Beeld © ANP

Dinand Woesthoff (47) bracht zes jaar lang geen nieuwe muziek naar buiten. Een tijdje terug kwam daar verandering in toen hij zijn solosingle liet horen, en nu is er een opvolger. Bij 'NU.nl' blikt Dinand terug op zijn langlopende carrière.

"Ik kan niet meer die gast van 25 zijn en dat wil ik ook niet"

Zo praat Dinand bijvoorbeeld over zijn jaren in de muziekindustrie. "Vroeger dacht ik: 'Zie mij hier staan op het podium.' Nu vind ik het interessanter samen met het publiek dat ene moment vast te pakken en dat bewust samen te vieren", vertelt hij aan NU.nl. "De zanger van Kane wilde vooral dat jij zijn muziek heel gaaf vond. Een jonge gast die zijn hart en ziel in zijn muziek legde, hoopte dat iedereen dat zou voelen en op zoek was naar schouderklopjes."

Dinand wil dan ook niet meer vasthouden aan de persoon die hij in het verleden was. "Eerlijk gezegd zijn artiesten die vasthouden wie ze waren over het algemeen dodelijk vermoeiend. Ik kan niet meer die gast van 25 zijn en dat wil ik ook niet. Die was net zo gedreven en talentvol, als dat hij onnozel en onervaren was."

Dinand
lees meer:
Dinand Woesthoff is terug van weggeweest

Hoewel Dinand geniet van de bekendheid die zijn muziek heeft, vindt hij het soms lastig om als persoon bekend te zijn. Zo ervaart hij het als prachtig dat volle stadions meezingen met zijn muziek, maar vindt hij het lastiger dat de gebeurtenissen uit zijn privéleven soms ook publiek nieuws zijn. 

Dinand bracht onlangs dus weer nieuwe muziek uit. In de video hieronder zie je alles over zijn comeback.

Dinand Woesthoff is terug van weggeweest

01:46