Entertainment

Sander Schimmelpenninck vindt Op1 'toch niet' bij hem passen

10 juni 2020 17:35 Aangepast: 10 juni 2020 17:41
Beeld © ANP

Het mag dan een enorm succes zijn, maar niet alle presentatoren zijn even blij met 'Op1'. Sander Schimmelpenninck (35) had zich de talkshow heel anders voorgesteld en is nu van mening dat het toch niet helemaal bij hem past, vertelt hij in 'Een Podcast over Media'.

"Als ik een neutrale presentator moet spelen, dan is dat een rol die mij eigenlijk gewoon niet zo goed ligt"

Sander had andere verwachtingen van Op1, vertelt hij bij Een Podcast over Media. De presentator vindt de rol toch niet helemaal bij hem passen, legt hij uit. Hij zegt dat hem beloofd was dat 'ie mocht zijn wie hij is en dus ook een gekleurde mening mocht overbrengen. Maar dat bleek toch anders. "Dan merk je dat je toch eigenlijk wordt gedwongen in een klassieke presentatorrol: ik moet gewoon autocue lezen en vragen stellen en het netjes verdelen tussen Welmoed en mij", verklaart Sander. "Dat is eigenlijk niet wat ik voor ogen had." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Sander Schimmelpenninck: 'Sommige mensen haten mij intens'

Ook vindt Sander dat hij zijn beste kant nog niet heeft kunnen tonen daardoor. "Waar ik goed in ben: het prikken, het doorvragen, ook het sturen met een beetje mening", vertelt de presentator. "Als ik een neutrale presentator moet spelen, dan is dat een rol die mij eigenlijk gewoon niet zo goed ligt." Bovendien is het een aanslag op zijn ritme. "Dan kom ik tussen 4 en 5 uur binnengewandeld. Lees ik me in, niet altijd even goed, en dan ga je er zitten. Dan ga je naar huis, slaap je slecht en dan is je vrije dag wel een beetje kut." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sander Schimmelpenninck eerlijk over zijn eigen vermogen

Sander deed al eerder een boekje open over zijn gezondheid. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore