Ga naar de inhoud
Entertainment

Goudeerlijke Miljuschka Witzenhausen onthult haar gewicht

Beeld © ANP

In korte tijd groeide ze mede door haar 'eerlijke' foto's uit tot een groot body positivity figuur in Nederland. Miljuschka Witzenhausen (34) zit lekker in haar vel en iedereen mag het weten. Als ze in gesprek met 'Veronica Magazine' haar gewicht bespreekt, windt ze er geen doekjes om.

"Ik voel me daar senang bij"

Body positivity betekent voor Miljuschka dat je eruitziet op een manier waar jíj je lekker bij voelt. Dat is voor de ene persoon maat 60, voor de ander maat 34. Maar waar de tv-kok zich lekker bij voelt, is haar eigen gewicht. "Ik weeg bijvoorbeeld 75 kilo en voel me daar senang bij, maar voor sommige mensen is dat uit den boze", vertelt ze in het interview. 

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka laat zich niet gek maken door coronakilo's

Miljuschka wordt zelf geprezen om haar eerlijke foto's waarop ze naakt te zien is. Voor haar vriend was dat in eerste instantie even schrikken. Hij had nóóit verwacht zijn vriendin zo op social media te zien. "In het begin dacht hij: holy shit, wat is dit nou? Maar hij heeft er vijf jaar aan kunnen wennen en nu omarmt hij het."

De tv-kok blijft strijden voor een realistischer beeld. Dat veel mensen 'gemaakte' foto's delen, vindt ze jammer. "Ik vind het heel belangrijk dat we de echte wereld te zien krijgen, dus echte foto’s. Uiteindelijk worden we allemaal voller, rimpeliger en krijgen we cellulite. Maar dat is oké."

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka laat letterlijk haar naakte waarheid zien

Het 'ideale' beeld op Instagram is voor haar en vele anderen niet haalbaar, vindt Miljuschka. Zelf probeert ze wel een beetje op te letten, helemaal nu ze het gezicht is van Weight Watchers. Maar graatmager worden, dat is niet haar ambitie. "Ik word nooit meer 55 kilo en dat hoeft ook niet. Het is zo’n gelul allemaal. Allemaal om in een bepaald beeld te passen? Ik dacht het niet", zei ze eerder in een gesprek met AD.

Dit is waarom Miljuschka haar naakte #eerlijkefoto deelt

00:47