Ga naar de inhoud
Entertainment

Akwasi reageert op aangiftes na uitspraak Zwarte Piet

Beeld © ANP

Akwasi (32) heeft dinsdag op Twitter kort gereageerd op de aangiftes die tegen hem zijn gedaan vanwege de uitlatingen die hij vorige week deed bij het Black Lives Matter-protest op de Dam. De rapper zei onder meer dat hij Zwarte Piet zou trappen als hij hem tegenkwam.

Een aantal mensen heeft, een week na dato, aangifte gedaan vanwege deze uitspraak. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of Akwasi strafbare feiten heeft gepleegd.

'Lieve mensen, ik weet dat het veel fijner is om het over mij te hebben dan over racisme', schrijft hij op Twitter. "De hamvraag is echter, wat nu?" Akwasi heeft sinds zijn toespraak op de Dam vele tientallen bedreigingen gekregen op sociale media. Hij wil hier aangifte van gaan doen.

Akwasi
Lees ook:
Akwasi denkt na over aangifte na bedreigingen

Ronnie Flex heeft op Twitter zijn steun betuigd aan collega-rapper Akwasi wat betreft zijn uitspraken over Zwarte Piet. In hoofdletters schrijft Ronnie in een tweet dat hij zodra hij in november een zwarte piet ziet, hij deze 'in ze gezicht' trapt. Ook Ronnie Flex kreeg na deze tweet veel verwensingen en bedreigingen naar zijn hoofd.

Ronnie
Lees meer:
Ronnie Flex herhaalt uitspraken Akwasi en ligt ook onder vuur

Mark Rutte erkende eerder deze week dat hij inmiddels begrijpt dat veel mensen van kleur Zwarte Piet racistisch en kwetsend vinden. Maar de premier vindt het niet de taak van de overheid om hier iets aan te doen.

Na de dood van George Floyd liet menig mode- en beautymerk van zich horen op social media. Dat valt op z'n zachtst gezegd niet bij iedereen in goede aarde.

Modemerken afgestraft na meeliften op Black Lives Matter-beweging

04:27
Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over