Entertainment

Nog steeds geen muziek, maar Stromae werkt wel aan nieuw project

09 juni 2020 16:07 Aangepast: 09 juni 2020 16:08
Beeld © ANP

Met nummers als 'Papaoutai', 'Alors On Danse' en 'Formidable' bereikte Stromae (35) gigantisch succes in binnen- en buitenland. De getalenteerde Belg heeft echter al een tijdje niets meer van zich laten horen. Wat hij al die tijd precies deed, weten we niet, maar we weten wel wat hij de komende tijd gaat doen.

Stromae staat dan wel bekend om zijn zangkwaliteiten, bijzondere liedjes en eigenzinnige danspasjes, hij is ook getalenteerd op ander gebied. De Belgische zanger werkt namelijk mee aan een nieuw project van Besix France. Samen met dat bedrijf, zijn vrouw Coralie Barbier en zijn broer Luc Junior Tam werkt hij aan de bouw van het station Saint-Denis Pleyel dat ten noorden van Parijs komt te staan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thomas Azier: 'Je zag Stromae ontsporen'

Het drietal won een contract ter waarde van 100 miljoen euro en zal een oppervlakte van 34 duizend vierkante meter opfleuren. Hier zijn Stromae en zijn team ruim 53 maanden mee bezig, waardoor het precies op tijd af moet zijn voor de Olympische Spelen van 2024. Saint-Denis Pleyel werd ontworpen door architect Kengo Kuma en zal, bij afwerking, zo'n 250.000 reizigers per dag ontvangen. Stromae en zijn broer hebben de taak gekregen samen te werken met de architect en de 'esthetische, gevoelige en poëtische dimensie van het station' te waarborgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stromae duikt op als gastartiest bij releaseparty Coldplay

Stromae was lange tijd een baken in de hitlijsten, maar heeft al sinds 2013 geen nieuw album uitgebracht. In de tussentijd heeft de zanger echter niet stilgezeten. Het ontwerp van het Parijse station vormt niet de eerste keer dat hij aan de tekentafel zit. Hij bracht eerder het kledingmerk Mosaert op de markt. Daarnaast focust hij op zijn familie en kreeg hij in 2018 zijn eerste kindje met zijn vrouw Coralie. 

Wie er ook lang over deed om met nieuwe muziek te komen? Kim-Lian van der Meij. Maar daar komt verandering in, vertelt ze in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore