Entertainment

Arie Boomsma neemt drastisch besluit na ophef rond CrossFit

09 juni 2020 15:49 Aangepast: 10 juni 2020 08:04
Beeld © ANP

Arie Boomsma (46) weigert om nog langer samen te werken met CrossFit nu de bekende sportorganisatie onder vuur ligt na uitspraken van topman Greg Glassman. 'Voor mij gaat CrossFit over eenheid. En dit zijn momenten om een standpunt in te nemen', legt Arie uit op Instagram.

"Dit zijn momenten om een standpunt in te nemen"

Het Amerikaanse fitnessbedrijf hield zich na de dood van George Floyd opvallend stil op social media. Eén van de sportscholen die vallen onder de organisatie besloot verhaal te halen. Toen hij van CEO Greg Glassman wilde weten waarom die zich nog niet had uitgesproken over de situatie, reageerde hij met: "Jij hebt het waanidee dat mensen denken dat jij het geweten van CrossFit bent. Je denkt dat je meer deugt dan wij. Walgelijk." 

Daarnaast zou Glassman in een Zoom-meeting met sportschoolhouders hebben verkondigd dat hij niet rouwt om de dood van George Floyd. Op Twitter ging hij zelfs nóg een stap verder: daar reageerde hij onder een post van een instituut voor gezondheid met: 'Het is FLOYD-19'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arie en Romy Boomsma verwelkomen derde kindje

Arie wil hier niet mee worden geassocieerd en laat weten de samenwerking te beëindigen. 'Op dit moment hebben we als sportschool de beslissing genomen om ons contract voor alle drie de locaties niet te verlengen totdat we ons verbonden voelen met de organisatie die de sport vertegenwoordigt waar we van houden. We zullen onze gemeenschap blijven dienen aan de hand van onze kernwaarden; respect, liefde en inclusiviteit', luidt het statement.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arie Boomsma baalt als een stekker van langere sluiting gym

En hij is niet de enige die er zo over denkt. Zo brak Reebok, die al tien jaar titelsponser is van CrossFit Games en de enige licentiehouder is van CrossFit-kleding en -schoenen, de exclusieve deal die ze met het bedrijf hebben. Ook andere sponsoren besloten de samenwerking te staken na omstreden tweets van de topman.

Inmiddels heeft Greg Glassman op het Twitter-account van CrossFit zijn excuses aangeboden voor zijn uitspraken. "Ik heb een fout gemaakt door de woorden die ik heb gekozen. Mijn hart is diep bedroefd door de pijn die het heeft veroorzaakt. Het was een vergissing. Niet racistisch, maar een vergissing."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

BTS-fans zamelen 1 miljoen dollar in voor Black Lives Matter

De dood van George Floyd houdt wereldwijd de gemoederen bezig. Zijn ex-vriendin vroeg eerder om gerechtigheid voor de overleden vader van haar dochter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore