Entertainment

MTV Movie Awards uitgesteld wegens coronacrisis

09 juni 2020 02:00 Aangepast: 09 juni 2020 07:33
Beeld © ANP

De jaarlijkse uitreiking van de Movie & TV Awards van MTV is op de lange baan geschoven. De zender had nog geen datum bekendgemaakt wegens de uitbraak van het coronavirus, maar de awardshow wordt normaliter in juni gehouden. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

"De gezondheid van alle betrokkenen heeft de hoogste prioriteit"

Insiders vertellen aan Variety dat MTV hoopvol is later in het jaar alsnog de gouden popcornbekers uit te reiken. De awardshow staat bekend om z'n afwijkende categorieën, zoals 'beste kus', 'beste slechterik' en 'beste gevecht'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oasis-zanger Liam Gallagher binnenkort te zien in MTV Unplugged

Eerder werd bekend dat de zender wel nog kijkt naar mogelijkheden om de Video Music Awards eind augustus wel door te laten gaan. De plannen worden in overleg met overheidsinstanties, medisch specialisten en andere belanghebbenden doorgenomen, meldde een woordvoerder van MTV eind vorige maand aan The Wrap. "De gezondheid van alle betrokkenen heeft de hoogste prioriteit. We werken ook aan verschillende alternatieve opties om dit muziekspektakel met het publiek te kunnen delen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Levi uit EOTB is alle haat spuugzat en haalt uit naar ex én MTV

MTV werkt naar verluidt aan diverse scenario's. Eén daarvan is een awardshow zoals die normaliter wordt gehouden, met live-optredens en een zaal vol fans. Maar er wordt ook gekeken naar een evenement met virtuele optredens, of juist een ceremonie zonder publiek.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore