Entertainment

Riverdale op de schop na afkeuring van actrice Vanessa Morgan

08 juni 2020 12:44
Beeld © ANP

Ook de 'Riverdale'-ster sprak zich vorige week uit over de dubbele standaard in Hollywood. Zo schreef Vanessa Morgan (28) op social media er klaar mee te zijn dat ze de enige vaste zwarte actrice is in de serie. Inmiddels heeft de maker van de populaire serie, Roberto Aguirre-Sacasa, gereageerd.

"Riverdale zal onderdeel zijn van deze beweging, en zal er niet buiten blijven staan"

Vanessa voelt zich met name gediscrimineerd. De actrice speelt de rol van Toni Topaz in Riverdale, maar wordt naar eigen zeggen enkel gebruikt vanwege haar huidskleur en seksualiteit. 'Ik ben het zat hoe zwarte mensen weergegeven worden in de media, hoe we altijd misdadigers, gevaarlijk of boze enge mensen zijn', schreef ze woest op Twitter.

'We horen Vanessa, en we houden van Vanessa. Ze heeft gelijk, en we doen jullie dezelfde belofte als we haar hebben gedaan: we gaan beter ons best doen om haar en haar karakter te eren. Net zo goed als onze andere acteurs en onze actrices die niet wit zijn', laat Roberto Aguirre-Sacasa nu weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit hebben de makers van Riverdale volgend seizoen in petto

'Er is een verandering gaande, en dat blijft zo. Riverdale wordt alleen maar groter, niet kleiner. Riverdale zal onderdeel zijn van deze beweging, en zal er niet buiten blijven staan.' Om het niet bij loze beloftes te houden, liet hij in de post weten dat alle schrijvers van de show een donatie hebben gedaan aan Black Lives Matter LA. Al weet hij ook dat dat slechts een begin is: 'Wij weten waar ons werk moet gebeuren, en dat is in de schrijverskamer.' 

De dood van George Floyd houdt wereldwijd de gemoederen bezig. Zijn ex-vriendin vroeg eerder om gerechtigheid voor de overleden vader van haar dochter.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore