Entertainment

Sterren ontfermen zich over afgestudeerde scholieren

07 juni 2020 23:16 Aangepast: 08 juni 2020 07:19
Beeld © Getty Images

Veel scholieren over de hele wereld missen dit jaar hun diploma-uitreiking vanwege de coronacrisis. Daarom organiseerde YouTube zondag een speciale online ceremonie, waarbij onder anderen de Obama's, K-popgroep BTS en Lizzo de jongeren toespraken.

"Jullie hebben het gehaald!"

Ook Beyoncé was een van de sprekers. Ze gebruikte haar toespraak om het belang van de recente Black Lives Matter-protesten te benadrukken. "Gefeliciteerd afgestudeerden van 2020, jullie zijn er gekomen ondanks een globale crisis, een raciale pandemie en een wereldwijde uiting van verontwaardiging na opnieuw de dood van een ongewapende, zwarte man", sprak Beyoncé.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Boyega dankbaar voor support na emotionele BLM-speech

Daarnaast sprak de popster over seksisme in de muziekindustrie. "Ik weet hoe moeilijk het is om op jezelf te vertrouwen", begon de zangeres. "De entertainmentindustrie is nog steeds erg seksistisch. Hij wordt gedomineerd door mannen en als vrouw zag ik dat niet genoeg vrouwelijke rolmodellen de mogelijkheid kregen om te doen wat ik heb gedaan - mijn eigen label runnen, en mijn eigen managementbedrijf, mijn eigen films regisseren en mijn eigen tours produceren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Madonna confronteert kids met huidige situatie in de wereld

Taylor Swift verscheen ook kort in beeld, en sprak de studenten op een wat lichtere manier toe. "Maak je geen zorgen, ik heb mijn afstudeerceremonie ook gemist." Ze zei trots te zijn op de recent afgestudeerden. Ook moedigde ze de leerlingen aan om altijd het onverwachte te verwachten en er een feestje van te maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Justin Bieber vindt zijn verleden niet iets vanzelfsprekends

Tijdens de Dear Class of 2020-special zong Mariah Carey zondag een stukje van haar hit 'Hero' voor de geslaagden van dit jaar en hun leraren. "Jullie hebben het gehaald!", riep ze hen daarna toe. "Aan alle leraren - in het bijzonder degenen die hebben moeten dealen met leerlingen als ik die nooit op tijd kwamen -: gefeliciteerd, jullie hebben deze jonge mensen over de eindstreep gekregen", aldus Mariah. "En aan de scholieren die dit moesten doen in deze donkere tijden: gefeliciteerd met deze historische prestatie."

De zangeres verscheen in de special halverwege een optreden van de cast van serie Schitt's Creek, die als hun personages het nummer 'Hero' inzetten. Aan het einde van het filmpje renden Mariahs tweeling Moroccan en Monroe het beeld binnen. "Roc en Roe wilden ook even hallo zeggen", grapte Mariah daarop.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore