Entertainment

Suzan & Freek trakteren fans op goed nieuws

06 juni 2020 14:47 Aangepast: 06 juni 2020 16:17
Beeld © ANP

Suzan & Freek halen het beste uit de coronacrisis. Nu ze niet kunnen optreden zijn ze volop bezig met het schrijven van nieuwe muziek.

"Ik vind het ook wel fijn dat muziek iets is dat altijd blijft"

"We zijn wel veel bezig met muziek", zei Suzan zaterdag in het NPO Radio 1-programma De Taalstaat. "Ik vind het ook wel fijn dat muziek iets is dat altijd blijft. Al is er een totale lockdown en je mag helemaal niet meer naar buiten, ik heb nog steeds een piano en ik kan nog steeds iets schrijven. Dat is wel fijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuw nummer Suzan & Freek komt Jan Smit wel héél bekend voor

Presentator Frits Spits probeerde in het programma het succes achter Suzan & Freek te ontrafelen. Voor het duo, dat vorig jaar op stormachtige wijze doorbrak met de hit 'Als het avond is', was het logisch om in het Nederlands liedjes te maken. "Omdat we ons veel beter kunnen uiten in het Nederlands. We denken en praten in het Nederlands", legde Freek uit.

Ze kunnen zich ook gewoon veel beter in Nederlands dan in Engels uiten, vulde Suzan aan. "Mensen onderschatten vaak hoe moeilijk het is in een andere taal. Je kan je wel redden in het Engels maar ook iets schrijven wat precies uitdrukt wat je voelt is best moeilijk in een andere taal."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore