Entertainment

Nederlandse Dragon's investeren meer dan internationale

05 juni 2020 17:00
Beeld © Roy Beusker

'Dragon's Den' ziet elke week een handjevol ondernemers met grootse dromen langskomen. Hun lot ligt vervolgens in de handen van Nikkie Plessen, Michel Perridon, Won Yip, Shawn Harris en Pieter Schoen. Vincent Producties, het productiebedrijf achter het programma, doet bij RTL Boulevard uit de doeken hoe het ná de show eraan toegaat.

De kijkers van Dragon's Den vragen zich massaal af hoeveel investeren er nu eigenlijk doorgaan na de opnames van het programma. Daarnaast is het natuurlijk de grote vraag hoeveel de investeerders nu daadwerkelijk investeren in de beginnende ondernemingen van de deelnemers. Op Twitter maakte één kijker al een rekensommetje. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoveel investeerden de Dragons tot nu toe in Dragons' Den

Wellicht lijkt het niet als veel, maar Vincent Producties laat weten hoe de vork nu echt in de steel zit. Dragon's Den wordt (of werd in het verleden) in zo'n 30 landen uitgezonden, waardoor er behoorlijk wat vergelijkingsmateriaal is met de Nederlandse variant. De verwachting vanuit de producent is dat iedere Dragon ongeveer 300 duizend euro investeert gedurende het gehele programma. De enige expert die dit bedrag niet heeft gehaald is Won Yip, maar de overige investeerders zitten hier ruimschoots boven. Wereldwijd genomen investeren de Nederlandse Dragons dus blijkbaar het meest. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie Plessen investeert fors in Dragon's Den-onderneming

Veel kijkers vragen zich ook af hoeveel investeringen er uiteindelijk doorgaan. Vincent Producties laat weten dat zo'n 60% van de beloofde investeringen ook daadwerkelijk uitbloeien tot een samenwerking. Op het moment dat de kandidaten pitchen in de show is nog niet alles over hun bedrijf bekend. Na de opnames duiken ze samen met hun nieuwe investeerder in de boeken, waarna soms toch wordt besloten dat de deal niet door kan gaan. Dit kan te maken hebben met schulden, extra aandeelhouders en andere dingen. Hierdoor kan het toch minder aantrekkelijk worden voor een Dragon om het beloofde bedrag te investeren. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Dragon's Den weet kijkers enorm te verrassen

Dragon's Den is elke zondag te zien bij NPO1 om 21.20 uur. De afleveringen kijk je hier terug. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore