Entertainment

Dit ga je allemaal zien in de finale van The Voice Kids

05 juni 2020 15:58
Beeld © William Rutten

Het is vanavond dan eindelijk zover: de finale van 'The Voice Kids'. Ali B, Anouk, Ilse DeLange en Sanne Hans proberen met hun kandidaatjes de winst te grijpen. En dat belooft een spannende strijd te worden.

De strijd barst vanavond los tussen de jonge zangers Sham, Dax, Jasmijn en Rogier. Het viertal zal zich van hun beste kant laten zien om kans te maken op de trofee van 2020. The Voice Kids zal er dit jaar net wat anders uit gaan zien dan voorgaande jaren. Coach Marco Borsato is namelijk niet van de partij en wordt vervangen door Ilse DeLange. Ook Anouk zal niet fysiek aanwezig zijn, maar wel onderdeel uitmaken van de finale. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe gaat het nu met Voice Kids-winnaar Silver Metz?

Bovendien kunnen de kandidaten hun vocale kunstjes niet live tonen door de coronacrisis. De opnames vonden afgelopen woensdag plaats en zullen vanavond uitgezonden worden. Daarnaast was er geen publiek aanwezig tijdens de optredens. Wél is de uitslag live te volgen bij het programma Beau. Er kan gewoon gestemd worden gedurende de uitzending, waarna de winnaar wordt gekroond tijdens de talkshow. Maar wie gaat dat worden?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Voice Kids-kijkers snappen niks van 'seksistische keuze'

1. Sham

De eerste kandidaat van de avond is Sham, die wordt gecoacht door rapper Ali B. Tijdens de blind auditions maakte ze furore met haar uitvoering van 'The Lady Is A Tramp' en liet alle coaches daarmee omdraaien. Ze koos voor Ali B en moest zichzelf bewijzen tijdens The Battles. Dat lukte met haar optreden van 'Chain of Fools'. Wat Sham vanavond in petto heeft, is nog maar de vraag. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Ali B staat voor onmogelijke keuze in The Voice Kids

2. Dax

Deze rockabilly maakte veel indruk met zijn auditie van 'Blue Suede Shoes' van Elvis Presley. Alle vier de coaches zagen het wel zitten met Dax, maar hij koos voor Miss Montreal, oftewel Sanne Hans. Tijdens The Battles liet hij zijn uitvoering van 'Coming Home' horen, en dat was doorslaggevend voor Sanne. De verwachtingen zijn hooggespannen wat hij tijdens de finale ten gehore zal brengen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kippenvel en tranen wisselen elkaar af in The Voice Kids

3. Jasmijn

Eén van de opvallendste kandidaten van dit seizoen van The Voice Kids was de 12-jarige Jasmijn. Niet alleen haar zangtalent gooide hoge ogen, ook haar moeder. Het blijkt namelijk dat Jasmijn de dochter is van de De Zwakste Schakel-presentatrice Chazia Mourali. Haar optredens van 'Je Vole' en 'Someone You Love' bezorgden haar een plekje in het team van Marco, die in de finale wordt vervangen door Ilse DeLange.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo gaat The Voice Kids-finale eruitzien in corona-tijd

4. Rogier

Anouks talentje Rogier kreeg positieve reacties na zijn optreden van 'That's What I Like' van Bruno Mars. Tijdens The Battles sprong hij eruit met het optreden van 'If I Can't Have You' en kreeg de kans nóg een keertje het podium te bestormen tijdens de Sing-Off. Hier nam hij het op tegen Romy, waarna zijn coach toch voor hem koos. Hoe dat allemaal uitpakt tijdens de finale, zie je vanavond. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

8-jarige Joëlla steelt de harten van The Voice Kids-kijkers

De finale van The Voice Kids is vanavond om 20.00 uur te zien bij RTL4. De uitslag van de zangwedstrijd is te zien tijdens Beau na 21.38 uur.  

In de video hieronder krijg je alvast een voorproefje van hoe de finale er uit zal zien. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore