Entertainment

Nikkie Plessen investeert fors in Dragon's Den-onderneming

04 juni 2020 18:36
Beeld © ANP

Tijdens de opnames van 'Dragon's Den' kwam Wouter Meeuwisse langs met het loyaliteitssysteem LOYYO. Helaas haalde hij de uitzending niet, maar krijgt hij alsnog de investering die hij zocht. Dragon Nikkie Plessen (35) heeft namelijk besloten alsnog ervoor te gaan en te investeren in de Bredase fintech scale-up.

"Dat heeft dus alsnog geresulteerd in een mooie investering en wij worden met ons bedrijf meteen de eerste klant"

Tijdens de opnames van Dragon's Den werd het Nikkie 'nog niet meteen duidelijk wat het bijzondere' aan Wouters formule was en besloot ze niet met hem in zee te gaan, vertelt de mode-ontwerpster in een persbericht. "De pitch van Wouter is zelfs niet uitgezonden", legt ze verder uit. "Toch bleef zijn verhaal hangen, vooral omdat wij met ons eigen bedrijf al een tijd op zoek zijn naar een eenvoudig loyaliteitsprogramma dat zowel in onze winkels als online te gebruiken is." Wouters bedrijf LOYYO bleek de ideale match. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie Plessen vindt de hele Crocs trend om te kotsen

Met LOYYO spaar je namelijk punten bij iedere aankoop zonder dat hierbij een aparte spaarpas, app, download of hardware voor nodig is. Op die manier spaar je dus automatisch bij het afrekenen, zowel in de winkel als online. Nikkie zag na de opnames hoe ideaal dit zou zijn voor haar merk en heeft 'contact gezocht met Wouter.' Het gesprek verliep goed en de mode-ontwerpster werd 'heel erg enthousiast' door het initiatief. "Dat heeft dus alsnog geresulteerd in een mooie investering en wij worden met ons bedrijf meteen de eerste klant."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie Plessen verandert kapsel na kritiek en genegeerd advies

Ook Wouter is door het dolle heen. Het puntensysteem van LOYYO betekent 'direct sparen, uitsluitend door te betalen met je bankpas.' Het contactloos betalen is 'in deze tijd van corona natuurlijk helemaal een extra voordeel', vertelt de Dragon's Den-deelnemer. "Met het bedrijf van Nikkie en haar man Ruben Bontekoe halen wij naast de cash ook veel kennis, ervaring en ondersteuning in huis waarmee", verklaart Wouter. In totaal heeft Nikkie een belang van 40% in LOYYO verworven voor een investering van 400 duizend euro. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore