Entertainment

Rutte vond het zijn plicht te blijven werken na verlies moeder

04 juni 2020 08:30 Aangepast: 04 juni 2020 18:06
Beeld © ANP

Om te vieren dat de terrassen weer open zijn pakt politiek verslaggever Jaïr Ferwerda (43) voor zijn item in 'Beau' een pilsje met Mark Rutte (53). Samen bespreken ze de huidige situatie, maar de premier is ook bijzonder openhartig over de dood van zijn moeder.

"Het is niet makkelijk, maar ik kan ook niet op dat moment die taak neerleggen"

De moeder van Mark Rutte overleed woensdag 13 mei op 96-jarige leeftijd. De premier was die week gewoon aan het werk. “Ik heb het wel verteld omdat ik dacht: het is ook gek als ik het stilhoud. Want vanwege mijn werk zien veel mensen mij op televisie en je leeft met elkaar mee, dus ik dacht: dat moet ik niet geheimhouden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Guido Weijers smeekt premier Mark Rutte: 'Laat ons optreden'

"Het is niet makkelijk, maar ik kan ook niet op dat moment die taak neerleggen. Dat gaat gewoon door", vervolgt hij. "Je moet gewoon je werk doen, dat doet iedereen. Je kunt niet in zo’n moeilijke tijd zeggen: ik ga thuiszitten. Dat kan gewoon niet."

Gelukkig heeft de VVD'er een zorgzame familie en ook kon hij rekenen op veel steun van collega’s. "In die zin is dat één van de 17 miljoen verhalen", aldus de premier.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Moeder Mark Rutte op 96-jarige leeftijd overleden

De moeder van Mark Rutte woonde in een verzorgingstehuis in Den Haag, waar vorige maand coronabesmettingen werden vastgesteld. Zijn moeder is vlak voor haar overlijden getest, maar bleek het virus niet te hebben. Wegens de coronamaatregelen kon de premier zijn moeder de afgelopen periode niet bezoeken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore